23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Μιχ. Λεμπιδάκης: Έχω ήδη ξεχάσει την απαγωγή μου

Ημερομηνία:

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 30 Μαρτίου, από εκείνο το απόγευμα του 2017 που ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο ισχυρός επιχειρηματίας από την Κρήτη, επέστρεφε στο σπίτι του στα Καλέσα από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, ερχόμενος από ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Πολωνία και έπεσε θύμα της πιο μακράς σε διάρκεια απαγωγής στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά.

Ένα αυτοκίνητο τού έστησε ενέδρα και δύο κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι του αυτοκινήτου του επιχειρηματία, τον άρπαξαν και τον επιβίβασαν σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, τα οποία βρέθηκαν καμένα λίγα λεπτά αργότερα σε κοντινή απόσταση.

Από εκείνο το απόγευμα της 30ης Μαρτίου ξεκίνησε ένας τεράστιος Γολγοθάς τόσο για τον 54χρονο τότε επιχειρηματία, όσο και για την οικογένειά του, αλλά φυσικά και για την αστυνομία που είχε να λύσει έναν εξαιρετικά δύσκολο γρίφο και περπατούσε επί έξι μήνες σε τεντωμένο σχοινί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ανέφερε ότι η απαγωγή του είναι κάτι που έχει αφήσει πίσω του. “Δεν το θυμάμαι καν”, είπε χαρακτηριστικά. “Δεν θυμόμουν καν ότι συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την απαγωγή μου. Δεν το έχω πια στο μυαλό μου”, είπε με εμφανώς ευχάριστη διάθεση, πολύ μακριά από τα συναισθήματα φόβου που βίωνε επί έξι μήνες μέσα στα σκοτεινά κρησφύγετα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...