19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Μονή Πετράκη: Οι αναρτήσεις του ιερέα προμήνυαν την επίθεση – «Δεν είμαι καλά, πρέπει να νοσηλευτώ» – Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ημερομηνία:

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος είχε απειλήσει από τον Απρίλιο – Οι αναρτήσεις του στο Facebook από τον Απρίλιο που προμήνυαν ότι κάποια στιγμή θα λάβει δράση

Προμελετημένη φαίνεται πως είχε ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος. την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο, όπως υποστήριξε μετά το δυσχερές συμβάν.

Ο 37χρονος είχε κάνει αναρτήσεις στο Facebook από τον περασμένο Απρίλιο γράφοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις» και ότι «θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία».

Συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου ο ιερομόναχος έγραφε:

Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι φοράμε παντελόνια, ας βγει η απόφαση τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους ήρθε όμως η ώρα να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζεται τι γίνεται στην εκκλησία από τον Πρώτο έως τον τελευταίο και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του το πρωί της Πέμπτης, ο 37χρονος ιερομόναχος που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης φέρεται να είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν από 1,5 μήνα.

Ο Α. Θεοδωρόπουλος δήλωσε για τον ιερομόναχο ότι «αν δεν έχριζε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν θα τον αναλάμβανα».Ο δικηγόρος υποστήριξε, δε, ότι διαθέτει ιατρικά πιστοποιητικά από ψυχιατρική κλινική στη Βέροια.Ο κ. Θεοδωρόπουλος αφού εξέφρασε την προσωπική του συγγνώμη για το περιστατικό πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «δεν ήξερε ότι η πράξη του αυτή θα βλάψει τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ιερομόναχος παρήγγειλε το καυστικό υγρό από εταιρεία στο Ίλιον που του είπε ότι το συγκεκριμένο δεν θα προκαλέσει βλάβη.«Δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την επίθεση ιερέα με βιτριόλι

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση με βιτριόλι από ιερέα κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας επιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά μητροπολιτών μετά την απόφαση Συνοδικού Δικαστηρίου για καθαίρεση. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόροι και ένας φρουρός. Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών, σε δεύτερο βαθμό, εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι μητροπολίτες Κηφισιάς Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Γουμενίσσης Δημήτριος και Ζακύνθου Διονύσιος, δύο εκ των οποίων φέρουν πιο βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Κάποιοι μητροπολίτες από τους 7, διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, αυτοί που είχαν και πιο σοβαρά εγκαύματα. Το ευχάριστο είναι πως άπαντες είναι εκτός κινδύνου. Ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι και στο αυτί, είναι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, σύμφωνα με πληροφορίες.

reader.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...