22.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων: Δεύτερη μέρα / 13 Οκτωβρίου με τον Πέτρο Περράκη και την Ελένη Παπασπύρου

Ημερομηνία:

Ο μουσικός Πέτρος Περάκης μελέτησε πιάνο και θεωρητικά, εργάστηκε στην εκπαίδευση, συνέθεσε λίγα έργα, κυρίως για φωνές και οργανικά σύνολα, συνεργάστηκε με τον “Σείριο” και την “Ορχήστρα των Χρωμάτων” και διακρίθηκε “μάλλον εκ παραδρομής”, όπως λέει ο ίδιος, με το βραβείο “Νίκος Καζαντζάκης”.

Η Ελένη Παπασπύρου πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με τον Δ.Τουφεξή και στη συνέχεια σπούδασε μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικής Τέχνης του Γκρατς της Αυστρίας. Το 2006 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην ερμηνεία και παιδαγωγική του πιάνου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικής Τέχνης της Βιέννης.

Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονης μουσικής με τις ορχήστρες Klangforum Wien και Ensemble Moderne και μαθήματα με καταξιωμένους σολίστ όπως Β. Τσόπελα, Β. Στυλιανού, Th. Paraskivesko, S. Speidel, C. Graf. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη νεοελληνική έντεχνη μουσική δημιουργία και πραγματοποιεί συχνά πρώτες εκτελέσεις σύγχρονων έργων, όπως είναι και η Πριμαντόνα Μέλπω του Πέτρου Περάκη. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου.

Στο Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων 2 θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το έργο του Η Πριμαντόνα Μέλπω, με την Eleni Papaspyrou στο πιάνο, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: https://www.chaniamusicfestival.com/perakis

Εισιτήρια: https://www.fraternalairpro.com/event-details-registration/

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με...