Μπαλοτάρουν τα άγρια πτηνά στο Ρέθυμνο-Σε έξαρση οι τραυματισμοί

Κανένα σχόλιο

Τα άγρια πτηνά της Κρήτης, πολλά απο τα οποία είναι και είδη προς εξαφάνιση, έχουν βάλει στο “στόχαστρο” κάποιοι, όπως καταγγέλει η Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου.

Μάλιστα απο τον Αύγουστο έχει παρατηρηθεί έξαρση στον αριθμό των κλήσεων προς την Διεύθυνση Δασών για περιπτώσεις τραυματισμένων πτηνών.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία “από τις αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα έχουμε κληθεί είκοσι τέσσερις (24) φορές για περισυλλογή τραυματισμένων πουλιών, με δώδεκα από τις ανωτέρω κλήσεις να αφορούν το μήνα Αύγουστο. 

"Sponsored links"

Η χωρική δε διασπορά εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές του δήμου Αγίου Βασιλείου και Ρεθύμνου με ένδεκα και οκτώ περιπτώσεις αντίστοιχα. 

Στον υπόλοιπο νομό, τέσσερα τραυματισμένα πουλιά αναφέρθηκαν στο Δήμο Μυλοποτάμου και ένα στο Δήμο Αμαρίου. 

Τα πτηνά που περισυλλέχτηκαν ήταν κυρίως αρπακτικά (περίπου 90%), τραυματισμένα από σκάγια, με σπασμένα φτερά, δηλητηριασμένα ή απλά πεινασμένα.”

Να σημειωθεί πως η Δ/νση Δασών Ρεθύμνου εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων της, καλείται να συνδράμει και στην περισυλλογή, περίθαλψη και μεταφορά σε αναγνωρισμένο Κέντρο αποκατάστασης των πτηνών που αναφέρονται ως τραυματισμένα και αδύναμα να πετάξουν σε περιοχές του Νομού.

Όποιοι εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2831023308, από σταθερό χωρίς χρέωση τηλ. 1591.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live