Μπαμπάς, μαμά, γιος και κόρη, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Κανένα σχόλιο

Της Κατερίνας Μυλωνά

Πώς είναι να φοιτά κανείς στο ίδιο Ίδρυμα με όλα τα μέλη της οικογένειάς του;

Η οικογένεια Ρακιντζή- Μιχελιδάκη έχει την απάντηση αφού όλοι φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

"Sponsored links"

Ο πατέρας, κ. Σταύρος Ρακιντζής είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, η μητέρα, κ. Αιμιλία Μιχελιδάκη, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Κοινωνιολογία, ο γιος Κωστής, είναι στο 3ο έτος σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και η κόρη, Ειρήνη, πρωτοετής στο Τμήμα Φιλολογίας.

Το Ίδρυμα αποφάσισε να τιμήσει και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών που έγινε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

οικογένεια Ρέθυμνο
Τόσο ο κ. Ρακιντζής όχι και η κ. Μιχελιδάκη είναι από το Ρέθυμνο. Ο κ. Ρακιντζής είναι δημοσιογράφος, το πρώτο του πτυχίο είναι Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ακολούθησε, στα 40 του, μεταπτυχιακό στο Πολιτικής Επιστήμης και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε το διδακτορικό του που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο.

Η κ. Μιχελιδάκη είναι στο γραφείο Τύπου του δημάρχου Ρεθύμνου, το πρώτο πτυχίο της είναι Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο και τώρα εκπονεί μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει πως τα παιδιά είχαν ως πρώτη προτίμηση το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς γνώριζαν πως πρόκειται για ένα από τα κορυφαία Ιδρύματα της χώρας. Έτσι, βάδισαν στα χνάρια των γονιών τους και περνούν από τους ίδιους χώρους που πέρασαν και εκείνοι.

Για τη διάκρισή τους από το Ίδρυμα, ο κ. Ρακιντζής αναφέρει πως ήταν μία αναγνώριση των προσπαθειών τους. Είναι δύσκολο σε μία προχωρημένη ηλικία να κάνεις επιστημονική έρευνα, είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και θυσίες, συνδυάζεται με οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live