14.8 C
Chania
Sunday, April 21, 2024

“Μπλόκο” Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τα Τέμπη – Δεν έβγαινε από την αίθουσα

Ημερομηνία:

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, αφού η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε να αξιοποιήσει διαδικαστικά ζητήματα προκειμένου να εκφράσει την πολιτική αντίθεση του κόμματός της (που διαπνέει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης) στο «κλείσιμο» των εργασιών με ένα πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας που δεν εντοπίζει ευθύνες σε υπουργούς.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρχικά μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης της επιτροπής, παρά το γεγονός ότι έχει εξαιρεθεί από αυτήν. Μετά από διαβουλεύσεις συμφωνήθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να παραμείνει στην αίθουσα δίχως δικαίωμα λόγου και ψήφουΠαρόλα αυτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου. Στη συνέχεια επέμενε να σταματήσει η συνεδρίαση προκειμένου αυτή να συζητηθεί, υποστηρίζοντας ότι έχει καταθέσει έγγραφο αναπλήρωσης από την ίδια του εκπροσώπου της Πλεύσης Ελευθερίας στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος επιχείρησε να ξεκινήσει την συνεδρίαση. Όμως εξαιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποχρεώθηκε να κάνει διαλλειμμα των εργασιών αφού ήταν πρακτικά αδύνατον να μιλήσει ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με τον οποίο και ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Ανάμεσα στον Δ. Μαρκόπουλο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανταλλάχθηκαν έντονες εκφράσεις. Με τον πρόεδρο της επιτροπής να λέει απευθυνόμενος προς την πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ότι «έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και τη λογική σας» και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανταπαντά ότι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου.

Τελικά αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης για μία ώρα προκειμένου αυτή να συνεχιστεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι στην επιτροπή:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αφήστε με να ακουστώ, μην προσπαθείτε να μην ακουστώ… Επιχειρείτε να κλείσετε την επιτροπή βίαια

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Σύμφωνα με το άρθρο 37 βουλευτής που δεν ανήκει στην επιτροπή μπορεί να την παρακολουθεί χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου, Μην μας θυμίζετε άλλες ημέρες του Κοινοβουλίου

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Θυμίζει γκρίζες εποχές του Κοινοβουλίου…

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Αυτό είναι ακτιβισμός, κινείται αντικοινοβουλευτικά η κ. Κωνσταντοπουλου, να μην γράφεται τίποτα στα πρακτικά…

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάθε φορά που πήγαινε βουλευτής να μιλήσει τον διέκοπτε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να μιλάτε ευπρεπώς κ. Υψηλάντη, όχι ως πελταστής…

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Κάντε ότι δεν υπάρχει, δεν υπάρχει

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Όσο κι αν λέτε ότι δεν υπάρχει, υπάρχει…

"google ad"

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πάτε να θάψετε… 57 νεκροί υπάρχουν…

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Το Θέατρο της Δευτέρας παιζόταν τη δεκαετία του ’80

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Αυτό είναι κωμωδία

Δήλωση Λάζαρου Τσαβδαρίδη:

«Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο.

Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία.

Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών θυμάτων».

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με επιστολή της γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το Έγκλημα των Τεμπών θα παρασταθεί και θα συμμετάσχει κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής.

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Κωνσταντοπούλου

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής,
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Σε συνέχεια της από 11/12/2023 επιστολής μου σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής, ως τακτικό μέλος της, που ουδέποτε εξαιρέθηκα εγκύρως, αφού στην απόφαση περί εξαίρεσής μου, πλην άλλων, μετείχαν και 2 πρόσωπα, οι κκ. Α. Πλεύρης και Ζ.Ράπτη, που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση καθηκόντων.
Σε κάθε περίπτωση και επί τυχόν δικής σας αντίκρουσης ως προς την εγκυρότητα της απόφασης περί εξαίρεσης, σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση, θα αναπληρώσω νομίμως εγώ την κα Έλενα Καραγεωργοπούλου, ενώ τέλος για την περίπτωση που αρνηθείτε, παράνομα και αντικανονικά, την ανωτέρω παρουσία μου είτε ως τακτικού μέλους είτε ως αναπληρωματικού, σας γνωρίζω ότι πρόκειται να παραστώ στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να υποβάλω αίτηση εξαίρεσης του Προέδρου Δημητρίου Μαρκόπουλου και των λοιπών μελών του Προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής, λόγω έκδηλης μεροληψίας τους, η οποία συνιστά πράξη υπόθαλψης υπαιτίων προσώπων για το έγκλημα των Τεμπών.

Ενσωματώνω κατωτέρω και την από 11/12/2023 Επιστολή μου προς εσάς:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της από 6/12/2023 επιστολής σας, με την οποία ζητείτε τον ορισμό άλλου βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας στην Εξεταστική Επιτροπή για το Έγκλημα των Τεμπών, επικαλούμενος απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής περί εξαίρεσής μου, σας γνωρίζω τα εξής:

Η απόφαση περί εξαίρεσής μου, την οποία επικαλείσθε, είναι άκυρη και ανυπόστατη, αφού, πέραν του ότι είναι εντελώς αβάσιμη νόμω και ουσία και προδήλως υποβολιμαία, εκδόθηκε από Επιτροπή που δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει την Εξαίρεση μέλους της και με διαδικασία που ούτε προβλέπεται πουθενά ούτε παράγει έννομα αποτελέσματα. Ως γνωστόν, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, την εκπροσώπηση των κοινοβουλευτικών ομάδων στις Διαρκείς Επιτροπές ορίζουν οι ίδιες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες δια των Προέδρων τους και δεν μπορούν να την υπαγορεύουν άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ούτε φυσικά η Κυβέρνηση δια της πλειοψηφίας που διαθέτει ή δια του Προέδρου της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένο ότι με την επιστολή σας μου ανακοινώνετε ότι η Επιτροπή αποφάσισε την εξαίρεσή μου και με καλείτε μα ορίσω άλλο μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, σας καλώ να μου γνωρίσετε με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής ισχυρίζεσθε ότι αποφασίσθηκε η εξαίρεσή μου και με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής με καλείτε να ορίσω έτερο μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας στην Επιτροπή, ουσιαστικά παρεμβαίνοντας εσείς ο ίδιος στη σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής και στο δικαίωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ορίσει η ίδια την εκπροσώπησή της

Η απόφαση την οποία επικαλείσθε ελήφθη ακύρως, χωρίς δικαίωμα, χωρίς νόμιμη διαδικασία και με την συμμετοχή προσώπων που έχουν καταδήλως σύγκρουση συμφερόντων, όπως ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ενήργησε ως εκπρόσωπος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ, όπως καταγγέλλουν τα θύματα, εμπλέκεται σε ενέργειες συνδεδεμένες με την συγκάλυψη γεγονότων μετά το έγκλημα. Επίσης μεγάλο μέρος της πλειοψηφίας διαμορφώθηκε από βουλευτές μη-μέλη της Επιτροπής, αλλά και από βουλευτές με εκπεφρασθείσα άρνηση του σκοπού και του αντικειμένου της Επιτροπής, όπως ο Πρόεδρος αυτής βουλευτής Μαρκόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει το Έγκλημα των Τεμπών «ατύχημα» και «καταστροφή». Παρακαλώ συναφώς να μου γνωρίσετε με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής επιτρέπεται βουλευτές μη-μέλη μιας Διαρκούς Επιτροπής να αποφασίζουν την Εξαίρεση μέλους της Επιτροπής προερχόμενο από άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Κατά τη συνεδρίαση την οποία επικαλείσθε διαπράχθηκαν από την Κυβερνητική Πλειοψηφία βαρύτατα κοινοβουλευτικά παραπτώματα που συνιστούν και αδικοπραξίες, συμπεριλαμβανομένων ακραίων συμπεριφορών, bullying και ύβρεων προς το πρόσωπό μου από τον ορισθέντα Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος μου απηύθηνε δημόσια επίμονες ύβρεις και συκοφαντίες, έκλεινε το μικρόφωνό μου για να μην ακούγομαι και έφθασε στο σημείο να με αποκαλεί «γελοία» επειδή διένειμα στους βουλευτές της Επιτροπής την Εξώδικο των Οικογενειών των θυμάτων προς εσάς και τις αιτήσεις μου προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Για το θέμα αυτό και για τη συνολική ακραία και σεξιστική συμπεριφορά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ανωτέρω Προέδρου της Επιτροπής σας απευθύνθηκα και στην Διάσκεψη των Προέδρων της 7/12/2023, οπότε οι γυναίκες εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι είναι απαράδεκτες και μη ανεκτές αυτές οι συμπεριφορές. Δυστυχώς εσείς όχι μόνον δεν τις καταδικάζετε, αλλά τις υιοθετείτε και τις αναπαράγετε, πράγμα που κάνατε και στην Διάσκεψη των Προέδρων, με διαρκείς ειρωνείες και μειωτική συμπεριφορά που δεν συνάδει ούτε με την θέση ούτε με τον ρόλο σας.
Επίσης εδώ και 2 εβδομάδες σας έχω καταγγείλει και σας έχω ζητήσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι τα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή ανοίγονται χωρίς γνώση, χωρίς συναίνεση και χωρίς ενημέρωσή μας, ενώ την 27/11/2023 διαπιστώθηκε ότι άγνωστα άτομα είχαν μπει στο γραφείο όπου φυλασσόταν η δικογραφία του εγκλήματος των Τεμπών. Το γεγονός αυτό το θεωρώ ευθέως συνδεδεμένο με την διαδικασία για την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής, που είχε προηγηθεί την Παρασκευή 24/11/23 και με την κινητοποίηση διαδικασίας εξαίρεσής μου την επομένη 28/11/2023 από τον κ. Πλεύρη, σε συνεννόηση μαζί σας. Μέχρι σήμερα δεν μου έχετε δώσει καμμία επίσημη και συγκεκριμένη απάντηση και εξήγηση για το ποιοι και γιατί εισήλθαν στα γραφεία μας χωρίς γνώση και ενημέρωσή μας, ενώ στη Διάσκεψη των Προέδρων επιχειρήσατε να διακωμωδήσετε το ζήτημα.
Παρακαλώ να μου δώσετε την επίσημη απάντησή σας, ως οφείλετε ως Πρόεδρος της Βουλής.
Εν αναμονή των οφειλόμενων απαντήσεών σας και με την επιφύλαξη όλων ανεξαιρέτως των δικαιωμάτων μου και των δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, σας γνωρίζω ότι στις επόμενες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών θα με αναπληρώσει, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας κα Έλενα Καραγεωργοπούλου, βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής.

Αθήνα, 11/12/2023

Με τιμή,
Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας»

Επισημαίνω ότι η ανάμειξή σας στην παρεμπόδιση βουλευτών να λάβουν γνώση της διαβιβασθείσης ποινικής δικογραφίας, αλλά και η εκ μέρους σας άσκηση εξουσίας στο ανακριτικό υλικό δεν προβλέπεται και συνιστά ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Αθήνα, 11/03/2024

Με τιμή,
Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας»».

news247.gr

topontiki.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...