12.1 C
Chania
Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2026

Μπροστά με μεγάλη διαφορά η ΝΔ και σε νέα δημοσκόπηση – Μόλις το 27% πιστεύει ότι μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα η ΝΔ – 2ος πιο δημοφιλής πολιτικός ο Κουτσούμπας

Ημερομηνία:

Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του Σκάι. Η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει 32,5% έναντι 15,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης τα ποσοστά είναι συντριπτικά για τη ΝΔ, αφού το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι ποσοστού μόλις 12,5% που πιστεύει ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σ’ αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται τόσο δημοφιλέστερος πολιτικός, όσο και καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου παραμένει η ΧΑ με 7,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ (ενισχυμένο) με 7,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.

Ωστόσο, στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναδεικνύεται η απογοήτευση των πολιτών από τους κυβερνητικούς χειρισμούς: Το 87% λέει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν επίσης όχι σε ποσοστό 75%.

Μάλιστα, η πρόθεση της ΝΔ να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τη συμφωνία με τους θεσμούς έχει αποδοχή από την πλευρά των ψηφοφόρων:
Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ναί απάντησε το 29% στην ίδια ερώτηση.

Δύο στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ λένε ότι το κόμμα δεν πρέπει να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Στην ερώτηση αν ορθώς άνοιξε το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης 2 στους 3 θεωρούν ότι είναι αποπροσανατολισμός. Μάλιστα, το ίδιο πιστεύει και ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο το 17% απαντά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μπορεί να προσφέρει στη χώρα.

Μπορεί να κυβερνήσει η ΝΔ καλύτερα; Στην ερώτηση απαντά ναι μόλις το 27% ενώ το 61% απαντά όχι.

Τί κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι να προκύψει: το 19% λέει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 39,5% λέει κυβέρνηση ΝΔ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, στη δεύτερη θέση ο κ.Κουτσούμπας με 29,5% και η κ.Γεννηματά τρίτη. Στο 22% βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Με 37% προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 8 και 10 Μαρτίου σε δείγμα 1.069 ατόμων.

protothema.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανόλης Χνάρης: «Καμία ουσιαστική απάντηση από την Κυβέρνηση για τη χαμηλή τιμή του κρητικού αιγοπρόβειου γάλατος»

Ο Μανόλης Χνάρης κατήγγειλε στη Βουλή τη χαμηλή τιμή πώλησης του κρητικού αιγοπρόβειου γάλακτος (1,06€/kg) έναντι της ηπειρωτικής χώρας (1,40€/kg), ζητώντας μέτρα προστασίας των κτηνοτρόφων.

Τεράστιο το ενδιαφέρον για το Run Greece Ηράκλειο: Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 2.300

Το Run Greece Ηράκλειο επιστρέφει 29 Μαρτίου 2026 με ρεκόρ συμμετοχών. Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 2.300. Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, προσφορά στο ΠΑΓΝΗ και ενημέρωση στα σχολεία.

Μαμουλάκης: Αναφορά για την προστασία δανειοληπτών του Νόμου Κατσέλη

Ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά για τους δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ζητά προστασία της πρώτης κατοικίας και έλεγχο των servicers.

Η Παγκρήτια Επιτροπή Ενάντια στις Βάσεις καλεί σε κοινή σύσκεψη για τη Σούδα

Η Παγκρήτια Επιτροπή Ενάντια στις Βάσεις καλεί σε κοινή σύσκεψη στα Χανιά στις 22/3/2026. Διαμαρτυρία για τον ρόλο της βάσης της Σούδας και κινητοποίηση κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις.