Μ. Βολουδάκης: H χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ να γίνει εξ ολοκλήρου από το δημόσιο με ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης

Κανένα σχόλιο

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης ζητά να αναληφθεί εξ’ολοκλήρου το κόστος της χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ από το δημόσιο, με ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σημειώνει ότι μια τέτοια απόφαση, κατ’ αρχάς εξυπηρετεί τις  αναπτυξιακές στοχεύσεις της κυβέρνησης για ολόκληρη τη χώρα, καθώς δεν υπάρχουν πολλά έργα που πληρούν τις προϋποθέσεις για να απορροφήσουν τα 19 δις.

Για την Κρήτη, το όφελος θα είναι προφανές καθώς δε θα επιβληθούν διόδια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής, αλλά μόνο για τη συντήρηση και λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου, άρα το κόστος χρήσης θα είναι σημαντικά μειωμένο.

"Sponsored links"

Επιπλέον ο Μ.Βολουδάκης με την ερώτησή του ζητά λεπτομέρειες ειδικότερα για δυο σημεία του ΒΟΑΚ:

–        Πρώτον, για την πορεία των μελετών ως προς το τμήμα Κλαδισσός – Κίσαμος, η οποία δεν είχε ενταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στον κύριο σχεδιασμό του έργου, άρα αν δεν υπάρξει ειδική μέριμνα είναι ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση.

–        Δεύτερον, για την ακριβή πορεία της νέας χάραξης στο τμήμα Σούδα – Ρέθυμνο.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live