27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Μ. Βυνιχάκης: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Γαύδο για μια αρμονική συνύπαρξη με τους λουόμενους

Ημερομηνία:

O γνωστός μακιγιέρ με καταγωγή από το Ηράκλειο Μάνος Βυνιχάκης αποφάσισε τον περασμένο Ιούνιο να αφήσει πίσω του την έντονη κοινωνική και επαγγελματική ζωή, την επιτυχημένη σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο καριέρα του στο χώρο του μακιγιάζ, τις ανέσεις που απολάμβανε στην πρωτεύουσα και να εγκατασταθεί μαζί με το αγαπημένο του τετράποδο, σε ένα τροχόσπιτο, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, στη Γαύδο. Δε μένει όμως απλά στο νησί αλλά είναι και ενεργός εκφράζοντας διαρκώς τις θέσεις του για μια σειρά ζητήματα που αφορού τη ζωη στο όμορφο νησί.

Με πρόσφατη ανάρτησή του αναφέρεται στο ζήτημα των σκύλων στις παραλίες της Γαύδου και των προβλημάτων που δημιουργούν όταν δεν ειναι κατάλληλα εκπαιδευμενοι και όταν οι ιδιοκτήτες τους είναι ανεύθυνοι.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Το καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, σημαίνει παραλία. Όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους τριχωτούς μας φίλους.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια η κουλτούρα και συμπεριφορά μας έχει σαφώς βελτιωθεί ως προς τα κατοικίδια, δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για όλους.

Είμαστε στις αρχές της καλοκαιρινής σεζόν και ήδη στις παραλίες του νησιού βλέπουμε ακαθαρσίες από τους τριχωτούς μας φίλους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σκύλοι δεν ουρούν ούτε αφοδεύουν μέσα στο νερό, ενστικτωδώς θα αναζητήσουν μία γωνιά για να κάνουν την ανάγκη τους. Καλό είναι όμως οι ιδιοκτήτες να έχουν προνοήσει για τη βόλτα του σκύλου τους πριν από την προσέλευσή τους στην παραλία. Απαραίτητο είναι ακόμα να έχουν μαζί τους τα ειδικά σακουλάκια για τις ακαθαρσίες, για την περίπτωση ατυχήματος στην ακτή».

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που κατασκηνώνουν στο νησί και επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα ζώα τους να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα, για να μην δημιουργούν προβλήματα στους γύρω τους. Αν θεωρείτε ότι ο τριχωτός σας φίλος δεν είναι αρκετά κοινωνικοποιημένος και αγχώνεται με την παρουσία άλλων φροντίστε να κρατήσετε όσο μπορείτε μια «διακριτική» απόσταση για να μην ενοχλούν.

Καλό είναι πάντως να γνωρίζουμε, να σεβόμαστε και να τηρούμε τους γενικούς κανόνες

1. Ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος σε κοντινή απόσταση και όχι ελεύθερος.

2. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.

3. Βάσει νόμου επιτρέπεται η παρουσία των κατοικίδιων στην παραλία, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος του Λιμενικού που το απαγορεύει δεν υπερτερεί του νόμου.

4. Βάσει της ισχύουσας μέχρι τώρα νομοθεσίας, επιτρέπεται επίσης το κολύμπι των ζώων σε απομακρυσμένες περιοχές. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί θα πρέπει να απομακρυνθεί από την θάλασσα, και όχι από την παραλία.

5. Οι σκύλοι, μετά την επαφή τους με το νερό, συνηθίζουν να το τινάζουν από πάνω τους. Ο κάθε ιδιοκτήτης, λοιπόν, θα πρέπει να μεριμνά ώστε αυτή η συνήθεια του σκύλου να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους.

"google ad"

6. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα ζώα τους να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα, για να μην δημιουργούν προβλήματα στους γύρω τους.

7. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν πως στους περισσότερους σκύλους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη, όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με τις ώρες που επισκέπτονται τις παραλίες, όσο και με την εξασφάλιση σκιάς και παροχής φρέσκου νερού.

May be an image of dog, outdoors and text that says 'Be Responsible Cleanitup! itup! Μαζεύω τις ακαθαρσίες του σκύλου μου!'

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...