Μ. Γιαννούλης: «Ο Μάιος και ο μισός Ιούνιος θα πρέπει να θεωρούνται χαμένοι για το τουρισμό»

Κανένα σχόλιο

Παρά το γεγονός ότι ο Μάιος αλλά και τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Ιουνίου θεωρούνται ουσιαστικά χαμένες περίοδοι για τον τουρισμό της χώρας, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εκφράζουν την εκτίμηση ότι το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα. Ήδη μεγάλοι tour operators αλλά και αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού ετοιμάζουν μαζικά ταξίδια και πακέτα για την Ελλάδα από το τέλος Ιουνίου και μετά και θεωρείται δεδομένο ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όλα τα ξενοδοχεία της χώρας θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 14 Μαΐου και στο εξής, σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι που άνοιξε μόνο το 50% των ξενοδοχείων.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Μανόλης Γιαννούλης, παραθέτοντας ως δεδομένο ότι επιδημιολογικά η χώρα μας έχει καλή εικόνα στο εξωτερικό, ενώ προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και οι εμβολιασμοί. Ωστόσο, ο κ. Γιαννούλης δεν παραλείπει να αναφέρει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στους υπηκόους τους οι χώρες που αποτελούν μεγάλες αγορές τουριστικά για την Ελλάδα, πότε δηλαδή θα τους αφήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή κατά τον κ. Γιαννούλη πολύ μεγάλη διαφήμιση θα αποτελέσει για τη χώρα μας η άφιξη των 187 Ολλανδών τουριστών στις αρχές Απριλίου στη Ρόδο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος που επιχειρείται και κατά τη διάρκεια του οποίου οι αφιχθέντες δε θα μπορούν να βγουν από το ξενοδοχείο καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο «σμαραγδένιο νησί». Επίσης, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα τουρίστες από το Ισραήλ να καταφθάσουν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο ακόμα, μια και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τη συγκεκριμένη χώρα της Μέσης Ανατολής, στην οποία έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εμβολιασμοί.

"Sponsored links"

Χαμένοι ο Μάιος και ο μισός Ιούνιος

Κατά τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα γενικότερα αλλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα ειδικότερα θα είναι απολύτως έτοιμες στις 14 Μαΐου, ημερομηνία που ανοίγει επίσημα ο τουρισμός στη χώρα, ο Μάιος, αλλά και το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουνίου θα πρέπει να θεωρούνται χαμένες περίοδοι. Αυτό διότι οι περισσότερες πτήσεις προς τη χώρα μας δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν από το τέλος Μαΐου ή ακόμα και στις αρχές Ιουνίου.

«Αυτό σημαίνει ότι ο Μάιος και ένα μεγάλο διάστημα του Ιουνίου θα πρέπει να θεωρούνται χαμένα για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα θα είναι έτοιμη και ελάχιστα ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν φέτος, ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία η στάση που θα κρατήσουν οι άλλες χώρες, αναφορικά με το πότε θα επιτρέψουν τους πολίτες τους να ταξιδέψουν.

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν πολύ αυστηρό lockdown, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι δε θα αφήσει τους πολίτες του να ταξιδέψουν πριν από τις 30 Ιουνίου. Όλα έχουν μία σχέση μεταξύ τους. Ωστόσο, ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, η Ελλάδα έχει πολύ εικόνα στο εξωτερικό, σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ καλά. Ευελπιστώ ότι θα πάμε πολύ καλά από το τέλος Ιουνίου και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, διότι θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι πτήσεις», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Γιαννούλης.

Μεγάλη διαφήμιση οι 187 Ολλανδοί τουρίστες στη Ρόδο

Κατά τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, οι 187 Ολλανδοί που θα φτάσουν στη Ρόδο με πτήση τσάρτερ στις αρχές Απριλίου θα στείλουν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα παντού ότι η Ελλάδα ανοίγει και είναι έτοιμη να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια. «Μόνο οι φωτογραφίες που θα αναρτήσουν αυτοί οι άνθρωποι στα μέσα μαζικής δικτύωσης θα αποτελέσουν τεράστια διαφήμιση για το ότι η Ελλάδα ανοίγει και μάλιστα με ασφάλεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενδιαφέρον για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα έδειξαν περίπου 25.000 άτομα», τονίζει ο κ. Γιαννούλης.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από Ισραηλινούς τουρίστες για επίσκεψη στη χώρα μας ακόμα και μέσα στον Απρίλιο. Όπως λέει, κάτι τέτοιο είναι εφικτό, διότι στο Ισραήλ οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει πάρα πολύ κι έτσι μπορεί να έρθουν με μία απλή διαδικασία τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα. Κατά τον κ. Γιαννούλη το Ισραήλ αποτελεί μία πολύ καλή αγορά για την Ελλάδα.

ethnos.gr

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live