Μ. Δούκα: “Και το θέμα είναι. Τώρα που φανερώθηκαν οι μακέτες, οι Χανιώτες τι θα κάνουν; Θα υποκλιθούν;”

Κανένα σχόλιο

Οι Χανιώτες θα υποκλιθούν στους επενδυτές τώρα που φανερώθηκαν οι μακέτες; αναρωτιέται με δήλωσή της στην «Εφ.Συν.» η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα

Μιλούσαν άλλοτε στα Χανιά με σεβασμό για το περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό. Σήμερα μιλούν για επενδύσεις, ανάπτυξη, εκμετάλλευση, ώς και τα ποτάμια και τη θάλασσα μπαζώνουν, ώς και τα βουνά καταπατούν, υπηρετώντας άκριτα τους νόμους της αγοράς. Και πίσω απ’ αυτούς τους νόμους στοιχίζονται οι ιθύνοντες «άριστοι» (απαίδευτοι, κακόγουστοι, ανιστόρητοι, νεόπλουτοι) του Πολυτεχνείου για να διαχειριστούν κατά το δοκούν τα μνημεία του λόφου στο Καστέλι.

Αποφασίζουν «νόμιμα» αλλά και απολύτως αποχαλινωμένοι, χωρίς ήθος και αισθητική, να διαθέσουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά κατά τα συμφέροντά τους. Επικαλούμενοι τι; Την οικονομική ενίσχυση του Πολυτεχνείου, παραχωρώντας τα ιστορικά κτίρια της 5ης Μεραρχίας αντί πινακίου φακής σε οικοδομική εταιρεία για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο επάνω στο Παλίμψηστο της αρχαίας Κυδωνίας. Οπου στ’ αλήθεια οι σύγχρονοι αναμορφωτές το «Μπαλκόνι των Χανιών» το φαντάστηκαν πισίνα.

"Sponsored links"

Και το θέμα είναι. Τώρα που φανερώθηκαν οι μακέτες, οι Χανιώτες τι θα κάνουν; Θα υποκλιθούν;

Μάρω Δούκα

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις