Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ: “Διασφαλίζουμε την ασφαλή & ομαλή λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας, υλοποιώντας μια σειρά από έργα αναβάθμισης των υποδομών τους»

Κανένα σχόλιο

Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, εν’ όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2013-2014, δίνοντας τις ευχές του στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους μαθητές καθώς και στους γονείς τους. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο, αρμόδια για θέματα Παιδείας, Χρ. Χατζηδάκη, τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τεχνικά θέματα, Εμμ. Κεμεσίδη, τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, Χ. Βογιατζόγλου, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής, το Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Τσικαλαριών και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χανίων.

«Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει για όλους τους μαθητές με όνειρα και προσδοκίες. Για όλους εσάς ξεκινά ένα συναρπαστικό, αλλά δύσκολο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Εύχομαι ολόψυχα η νέα χρονιά να είναι μία αφορμή για να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για κατάκτηση της γνώσης» ευχήθηκε ο κ. Σκουλάκης προσθέτοντας πως «χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να μείνετε απερίσπαστοι και αφοσιωμένοι στο έργο σας και να μην σας  απασχολούν παράγοντες, που δεν σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία».

«Στο πλαίσιο αυτό, ως Δημοτική Αρχή, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια – παρά τις τεράστιες περικοπές πόρων από το κεντρικό κράτος – για να διασφαλίσουμε την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των σχολείων μας και αυτή τη σχολική χρονιά με σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης των σχολικών υποδομών του Δήμου μας» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης.

"Sponsored links"

Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής

Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε αρχικά το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής, στο οποίο, πέραν από τις ευχές για καλή σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος επιθεώρησε και τις εργασίες που υλοποιεί ο Δήμος για την βελτίωση της θερμομόνωσης και ενεργειακής απόδοσης αυτού. Το έργο αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 230.000 € (με Φ.Π.Α.), εντάχθηκε από τη Δημοτική Αρχή Χανίων στις 10/4/2012 στο Ε.Σ.Π.Α. – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: “Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη” και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες εργασίες:

  • Αντικατάσταση των παλαιών θερμαντικών σωμάτων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών (με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης) για εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Πλήρης αντικατάσταση της κεραμοσκεπής λόγω της εκτεταμένης φθοράς και λόγω της πλήρους έλλειψης θερμομόνωσης – υγρομόνωσης.
  • Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με κουφώματα διπλού υαλοπίνακα από PVC με ταυτόχρονη αντικατάσταση των μαρμαροποδιών.
  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης με πλάκες διογκωμένης πολυουρεθάνης, πλέγμα ενίσχυσης, επιχρίσματα και τελική εφαρμογής με ψυχρά υλικά (cool materials).

Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Τσικαλαριών

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Χανίων παραβρέθηκε στον Αγιασμό που τελέστηκε στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Τσικαλαριών επισημαίνοντας στο χαιρετισμό του πως «το Σχολείο αποτελεί ελπίδα ώστε τα παιδιά μας να αποκτήσουν τα πολύτιμα εφόδια που απαιτεί η ζωή» και πως «η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια και τη φετινή χρονιά για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις εκείνες που καθιστούν το έργο αυτό ευκολότερο και πληρέστερο». Από την πλευρά τους μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και τις ευχαριστίες τους προς τη δημοτική αρχή των Χανίων η οποία, ανταποκρινόμενη σ’ ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής, προώθησε την κατασκευή δύο νέων αιθουσών διδασκαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 €.

“Δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε στο αίτημα για περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, λόγω της αύξησης των μαθητών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, επισημαίνοντας ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να παραδοθούν έγκαιρα, οι δύο νέες αίθουσες, προς χρήση.

1ο Επαγγελματικό Λύκειο Χανίων

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης επισκέφθηκε και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Χανίων, όπου αφού ευχήθηκε για τη νέα σχολική χρονιά, αναφέρθηκε στο ζήτημα του Σχεδίου Νόμου και στην  ανάγκη ενδυνάμωσης – και όχι κατάργησης – της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση της ΕΠΑ.Σ. Χανίων. “Με πρόσφατη άλλωστε παρέμβαση μου προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ζήτησα την μετατροπή των ΕΠΑ.Σ. σε ΕΠΑ.Λ. με απογευματινό ωράριο λειτουργίας, ούτως ώστε να αποτραπεί περαιτέρω υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και να υπάρξει ουσιαστική διεύρυνση των επιλογών και των δυνατοτήτων των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live