Μ. Συντυχάκης από Χανιά: Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός

Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 1 του Νοέμβρη, η εκδήλωση των ΚΟΒ Κανδάνου – Σελίνου, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και στην περιοχή μας».

Ο Μανώλης Συντυχάκης, στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις σημερινές εξελίξεις και έχουν να κάνουν με την περαιτέρω όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που έχει άμεση επίδραση και στην περιοχή λόγω των ερευνητικών εργασιών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, την πορεία και το φούντωμα της πανδημίας στη χώρα μας και διεθνώς, το ξέσπασμα, την εξέλιξη και το βάθος της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής και του αντικομμουνισμού.

Ιδιαίτερα απασχόλησαν τα ζητήματα στο κλάδο του Τουρισμού, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, με την καταστροφή πέρυσι της ελαιοπαραγωγής χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις και της καταστροφής των θερμοκηπίων των πρώιμων κηπευτικών από τις πλημμύρες και το ανεμοστρόβιλο. Επίσης, αναφέρθηκε στα ζητήματα της νεολαίας, καθώς και τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιοχής του Σελίνου που έχουν προκύψει στις υποδομές (οδόστρωμα, ρέματα, κ.ά.) ύστερα από τις πλημμύρες και τις καταστροφές του 2019.

"Sponsored links"

Επιπλέον, αναφορά έγινε στην απόφαση της δίκης της Χ.Α., τονίζοντας την ανάγκη ο λαός μέσα από τη δράση και την πάλη του να απομονώσει κάθε φασιστική δράση, να μην επαναπαυθεί, καθώς οι αιτίες που γεννούν τον φασισμό είναι ακόμα εδώ, είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Ακόμη, κάλεσε τους εργαζόμενους, αγρότες, άνεργους, νεολαία και γυναίκες της περιοχής να οργανώσουν τη λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στο νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ για τα εργασιακά, που φέρνει στην κυριολεξία τις ¨ανατροπές του αιώνα¨ με τη νομοθέτηση της 10ωρης εργασίας, την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας στο Δημόσιο, την παραπέρα μείωση των μισθών.

Τέλος, τόνισε πως: «Δρούμε ώστε να ενωθούν κάτω από ένα κοινό στόχο όσοι πλήττονται από την σημερινή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των μονοπωλίων. Για να βρεθούν απέναντι στον κοινό αντίπαλο σε μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργάτες, οι αγρότες, οι ΕΒΕ αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων. Με σημαίες και συνθήματα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, που σήμερα δεν γίνονται πράξη, γιατί πρέπει να ικανοποιούνται τα συμφέροντα μίας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα και σχέδιο για να ζήσει ο λαός μας, όπως του αξίζει. Ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους.

Οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις τους, το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να καυχιούνται πως πέτυχαν πολλά για την αφεντιά τους σε βάρος του λαού.

Ένα πράγμα όμως δεν καταφέρανε: Να τσακίσουν τη διάθεση για αντίσταση, τη διάθεση για διεκδίκηση, την προοπτική ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε κι αλλιώς, με τον λαό αφέντη στην εξουσία και τον πλούτο που παράγει.

Αυτό είναι που αύριο θα το βρουν μπροστά τους. Το ΚΚΕ γι’ αυτό παλεύει. Για αυτό και δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι. Όσο και αν τα πράγματα φαίνεται να μένουν στάσιμα, η αλήθεια αποτυπώνεται στο σύνθημα μας: Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός!»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live