24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Μ. Συντυχάκης: Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Ημερομηνία:

Τη συμπαράσταση και στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών και φοιτητών εξέφρασε από το βήμα της Βουλής σήμερα ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας ως ειδικός αγορητής στο νομοσχέδιο για τα μέτρα κατά της βίας στον αθλητισμό.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που στην προσπάθειά της να εφαρμόζει τη βάρβαρη πολιτική επιστρατεύει το ψέμα, τη συκοφαντία, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την καταστολή για να αντιμετωπίσει τους μεγάλους αγώνες των αγροτών και φοιτητών. Κατήγγειλε πως την ώρα που η κυβέρνηση φορτώνει στον λαό νέα εξοπλιστικά πακέτα πολλών δισ., χωρίς ίχνος ντροπής προκαλεί τους φοιτητές λέγοντας πως είναι ληστές, ενώ για τους αγρότες ισχυρίζεται ότι αυτοί είναι που κερδοσκοπούν, κρύβοντας πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι αυτοί που τσεπώνουν τη διαφορά από το χωράφι στο ράφι, σε βάρος και των αγροτών και των καταναλωτών.

Η τροπολογία Σκυλακάκη για τη μη διακοπή ρεύματος στους πλημμυροπαθείς αγρότες είναι «μούφα», σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης, που ήρθε εξαιτίας της πίεσης που δέχθηκε η κυβέρνηση από τα αγροτικά μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, ενώ σημείωσε πως το ΚΚΕ θα καταψηφίσει και το άρθρο 1 της τροπολογίας που αναφέρεται στον κατώτατο μισθό και ρυθμίζει το ύψος του με βάση τον αντεργατικό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου.

Το νομοσχέδιο δεν αγγίζει την εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού

Για το αθλητικό νομοσχέδιο, ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε πως τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση και τα παρουσιάζει μάλιστα ως «ρηξικέλευθα» δεν θα τελεσφορήσουν, πρόκειται για μέτρα εντυπωσιασμού, χωρίς διάθεση να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και το ΚΚΕ θα το καταψηφίσει επί της αρχής. Σημείωσε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί τα συμπτώματα και όχι να θεραπεύσει την αρρώστια, γι’ αυτό και τα αντίστοιχα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται». Όλες οι κυβερνήσεις, σημείωσε, διαχρονικά, με διάφορα μέτρα και πρόστιμα, προσπαθούν να «μαζέψουν» τη σήψη και την ασυδοσία και τελικά τα αξιοποιούν για την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, ενώ κατά κόρον διαφημίζεται η συνεργασία του κράτους με τις ΠΑΕ.

Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις ΠΑΕ και τους οπαδικούς στρατούς που αξιοποιούνται για να ικανοποιούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στον χώρο του Αθλητισμού, επισήμανε. Η λύση για το ΚΚΕ, πρόσθεσε, είναι η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό, η αντιμετώπιση της βίας μπορεί να γίνει μόνο σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θησαυρίζουν, σε σύγκρουση με την άκρατη εμπορευματοποίησή του.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ