17.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Μ. Χνάρης: «Τα αποσπασματικά μέτρα σε υγεία και τουρισμό δεν επιλύουν τα υπάρχοντα προβλήματα και ανεπάρκειες»

Ημερομηνία:

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, μίλησε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Ο Βουλευτής, ξεκινώντας την ομιλία του, άσκησε για ακόμα μία φορά, δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, με  αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και την εξαγγελία των μέτρων για τις υφιστάμενες ελλείψεις, τα οποία χαρακτήρισε ως «ημίμετρα και μπαλώματα».

Αντιθέτως, τόνισε την αναγκαιότητα λήψης μόνιμων μέτρων «με τη θέσπιση οικονομικών, στεγαστικών και εκπαιδευτικών κινήτρων για να μην καθίστανται άγονες οι προκηρύξεις»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, στα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου κυρίως στην παθολογική αλλά και στη χειρουργική και ορθοπεδική κλινική.

Ακολούθως, χαρακτήρισε «προσχηματική» την «αποπομπή της διοίκησης του νοσοκομείου ως επικοινωνιακό show» που αποσκοπούσε «στη μετατόπιση των προσωπικών του ευθυνών και της Κυβέρνησης».

Τέλος, κάλεσε για ακόμα μία φορά, την Κυβέρνηση να δώσει επαρκείς λύσεις για τα ως άνω ζητήματα, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι όλες οι παραλείψεις της Κυβέρνησης, στοχεύουν: «..στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση του  ΕΣΥ και στον εξαναγκασμό των πολιτών να στραφούν στις ιδιωτικές δομές υγείας..»

Αναφερόμενος στο επίμαχο νομοσχέδιο, επέκρινε για ακόμα μία φορά την Κυβέρνηση, η οποία φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο «..πρόχειρο, και χωρίς στρατηγική στόχευση.. που δεν ασχολείται με τα καίρια και πρωτεύοντα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό..».

Ειδικά, για την κατάργηση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού και την αντικατάσταση του με το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, τόνισε την αναγκαιότητα σύστασης ενός Συμβουλίου ανά Περιφέρεια. Για τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, σημείωσε την ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, μέσω της εκπόνησης ενός οργανωμένου σχεδίου, που «..θα έχει ως σκοπό την ένταξη των τοπικών μας προϊόντων, στον τουρισμό με τη διάθεση και προώθηση τους στα ξενοδοχεία μας» και επιπλέον ότι «το όφελος του τουριστικού προϊόντος, θα πρέπει να διαχέεται σε όλη την τοπική κοινωνία» .

Κλείνοντας δε, υπογράμμισε ότι, το εν λόγω νομοσχέδιο καταψηφίζεται επί της αρχής, από την παράταξη μας, δεδομένου ότι «… στερείται παντελώς οράματος …δεδομένου ότι απουσιάζει μία ολοκληρωμένη και συνεκτική στρατηγική … ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη βιώσιμη ανάπτυξη τουρισμού στη χώρα μας …ασχολείται με δευτερεύοντα ζητήματα και όχι με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που απαιτούνται».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ