10.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Νάνσυ Αγγελάκη: Προτεραιότητα η καθαριότητα – To μέλλον είναι οι ρομποτικοί κάδοι

Ημερομηνία:

Με δελτίο τύπου η υποψήφια Δήμαρχος Χανίων κ. Νάνσυ Αγγελάκη αναφέρει για την αναγκαιότητα εύρεσης νέων λύσεων στο ζήτημα της καθαριότητας:

Ο τομέας της καθαριότητας και οι βελτιώσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οφείλουν να αποτελούν προτεραιότητα για μία Δημοτική Αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παρεμβάσεις για έναν “καθαρό” Δήμο, πρέπει να είναι συνεχείς, με την εξέταση και εφαρμογή λύσεων οι οποίες, θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μία από αυτές, είναι και η μερική απομάκρυνση των κοινών κάδων απορριμμάτων και η αντικατάσταση τους με ρομποτικούς και με βυθιζόμενους κάδους.

Ήδη αρκετοί Δήμοι στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο με σημεία αυτοματοποιημένων ρομποτικών κάδων, όπως η Λάρισα, την οποία επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Χανίων, Νάνσυ Αγγελάκη, προκειμένου να δει από κοντά την λειτουργία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρομποτικός κάδος διαχείρισης απορριμμάτων, επιτυγχάνει την οικολογική και υγιεινή διαχείριση των απορριμμάτων με την αυτόματη συμπίεσή τους, εξαφανίζοντας τουλάχιστον το 80% του αρχικού τους όγκου.

Είναι κατάλληλος για την τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ με το αυτόματο άνοιγμα της θύρας ρίψης των απορριμμάτων μέσω ανιχνευτών προσέγγισης (αισθητήρες), ο πολίτης δεν έρχεται σε επαφή με τον κάδο για το άνοιγμα της θύρας.
Εκτός από τους ρομποτικούς κάδους, η κα Αγγελάκη ενημερώθηκε και για τους βυθιζόμενους κάδους, που επίσης έχει εγκαταστήσει η Λάρισα.

Η εγκατάσταση συστημάτων υπόγειων κάδων αστικών απορριμμάτων έχει πολλαπλά οφέλη καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αναβαθμίζει αισθητικά το αστικό περιβάλλον, καθώς δεν επιτρέπει την επαφή με απορρίμματα.

 «Η καθαριότητα είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που υποχρεούται να παρέχει ο Δήμος προς τους πολίτες και η κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια  για την συνεχή βελτίωση της εικόνας του Δήμου στον ευαίσθητο αυτό  τομέα», τονίζει η κα Αγγελάκη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς το ρώσικο χρήμα στο Βέλγιο έκανε τον Πιερρακάκη πρόεδρο του Eurogroup

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και με διεθνή αντίκτυπο,...

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...