12.1 C
Chania
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026

Νέα Αριστέρα για απόλυση Ρούπου: Ντροπιαστική πράξη λογοκρισίας, από Pizza Fun έγινε Pizza Trump

Ημερομηνία:

Με πολύ αιχμηρό τρόπο σχολιάζει η Νέα Αριστερά την απόλυση του γνωστού κωμικού Πάρι Ρούπου, από την Pizza Fan, η οποία «επέλεξε να σταθεί με το μέρος της Άκρας Δεξιάς κι έγινε Pizza Trump» Η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για «ντροπιαστική οράξη λογοκρισίας» και εκφράζει την αλληλεγγύη της «στον Πάρι Ρούπο και σε κάθε καλλιτέχνη που δέχεται επιθέσεις επειδή τολμά να σατιρίσει, να ασκήσει κριτική, να δημιουργήσει».

Πιο συγκεκριμένα: «η απόλυση του Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan, έπειτα από πιέσεις ακροδεξιών κύκλων που “θίχτηκαν” από ένα αστείο, αποτελεί ντροπιαστική πράξη λογοκρισίας και πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της μισαλλοδοξίας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Η Pizza Fan όχι μόνο απέλυσε τον καλλιτέχνη για κάτι που ειπώθηκε σε προσωπική του παράσταση –εντελώς άσχετη με τις εμπορικές της δραστηριότητες– αλλά και έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, νομιμοποιώντας έτσι το μίσος και τον εκφοβισμό των ακροδεξιών. Η Pizza Fan διαφημίζει ότι “μπαίνει σε κάθε ελληνικό σπίτι” – προφανώς αρκεί να αφήσεις την ελευθερία του λόγου έξω από την πόρτα», σημειώνει η Νέα Αριστερά και εκφράζει την αλληλεγγύη της «στον Πάρι Ρούπο και σε κάθε καλλιτέχνη που δέχεται επιθέσεις επειδή τολμά να σατιρίσει, να ασκήσει κριτική, να δημιουργήσει».

«Η Pizza Fan επέλεξε να σταθεί με το μέρος της Άκρας Δεξιάς κι από Pizza Fun έγινε Pizza Trump. Η ελευθερία του λόγου όμως δεν μπαίνει στο μενού της ακροδεξιάς πίεσης», καταλήγει.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημανδηράκης: «Η «νύμφη» πόλη των Χανίων υποδέχεται τον νέο πνευματικό της νυμφίο»

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Τίτο, μιλώντας για «ιερό πνευματικό γάμο» και διαβεβαιώνοντας για τη στενή συνεργασία Δήμου-Εκκλησίας.

Σύλληψη ημεδαπού για αρπαγή ανήλικης στο Ηράκλειο

Σύλληψη ημεδαπού για αρπαγή ανήλικης στο Ηράκλειο από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Η ανήλικη εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και παραδόθηκε στους οικείους της.

Ένωση Καταναλωτών Κρήτης: Παραλείψεις τραπεζών δημιουργούν «αλαλούμ» στους δανειολήπτες του ν.Κατσέλη

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει τράπεζα που απαίτησε ποσό 13.524€ από δανειολήπτη με μηδενικές καταβολές. Προειδοποίηση για εξώδικα σε ενταγμένους στον ν.Κατσέλη.