Νέα Αριστερά-Βαρβιτσιώτης: Οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης

Η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της σχολίασε αρκετά επικριτικά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο: οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης όπου ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό. Μια αντίληψη που υπονομεύει τη Δημοκρατία μας και προσβάλλει τους πολίτες», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο κύριος Βαρβιτσιώτης είχε συγκλονίσει τη χώρα όταν στον απόηχο της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του Blue Horizon, είχε εξισώσει τους θύτες με το θύμα. Τότε είχε παραιτηθεί επικαλούμενος την αξιοπρέπειά του.

Η προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Ναυτιλίας το 2014 είχε ταυτιστεί με το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, για το οποίο η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σήμερα παραιτήθηκε, κατά δήλωση του, για να μεταφέρει την εμπειρία του από το Υπουργείο Ναυτιλίας στον κόσμο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Τα σχόλια περιττεύουν. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο: οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης όπου ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό. Μια αντίληψη που υπονομεύει τη Δημοκρατία μας και προσβάλλει τους πολίτες».

Reporter.gr