20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νέα «βόμβα» της Gazprom: Αποχωρεί από τη Γερμανική αγορά και πουλά όλα τα assets

Ημερομηνία:

Νέα ενεργειακή βόμβα εκτόξευσε η ρωσική Gazprom ανακοινώνοντας την απόφαση της να αποχωρήσει από τη αγορά της Γερμανίας, λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων στις σχέσεις της εταιρείας με τις ομοσπονδιακές αρχές μετά τις κυρώσεις στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν έγινε άμεσα γνωστό εάν και σε τι βαθμό η αποχώρηση της Gazprom από τη Γερμανία θα επηρεάσει την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, που ανέρχεται στο 40% του φυσικού αερίου που καταναλώνει συνολικά η Γερμανία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τερματίζει τη συμμετοχή της στην Gazprom Germania GMBH και πως απομειώνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της στη Γερμανία, όπως στην Gazprom Marketing & Trading Ltd.

Σημειώνεται πως η Gazprom Germania έχει έδρα της το Βερολίνο και είναι απλώς μέτοχος στην Gazprom Export, που ανήκει στην μητρική Gazprom.

Η Gazprom Germania ασχολείται με την αποθήκευση, εμπορία και προμήθεια φυσικού αερίου για οδικές και θαλάσσιες μετοχές, με ένα δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού στη Γερμανία και την Τσεχία.

Η ρωσική εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την απόφαση της.

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε την Πέμπτη πως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται την απαλλοτρίωση των περιουσιακών στοιχείων της Gazprom και της πετρελαϊκής Rosneft στη Γερμανία, λόγω ανησυχιών για την αφέλεια των ενεργειακών αποθεμάτων.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας υπογράμμισε πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε παράβαση των νόμων του Διεθνούς Δικαίου.

warnews247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ