Νέα δεδομένα: Διευρύνεται η έκπτωση ενοικίων -40% και στις επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή

Κανένα σχόλιο

Νομοθετική ρύθμιση και για την επαγγελματική στέγη των πληττόμενων επιχειρήσεων και την έκπτωση στο ενοίκιο, ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του iefimerida.gr.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο YΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε σχετική ρύθμιση, η οποία θα επεκτείνει την έκπτωση του 40% και στις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, μετά από κυβερνητική εντολή. Με το μέτρο αυτό θα καλυφθούν χιλιάδες επιχειρήσεις κυρίως στον κλάδο της εστίασης, οι οποίες παραμένουν ανοικτές αλλά αποκλειστικά και μόνο με παραδόσεις κατ’ οίκον και take away, με αποτέλεσμα ο τζίρος τους να έχει βυθιστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι όταν λήξει το χρονικό διάστημα της αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων, οι πολίτες δεν θα κληθούν να πληρώσουν εφάπαξ τους «παγωμένους» φόρους, αλλά σε δόσεις. Το σχήμα των δόσεων θα αποφασιστεί την κατάλληλη στιγμή και σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για τις υποχρεώσεις του φετινού φόρου εισοδήματος, που κατά πάσα πιθανότητα θα «απλώσουν» σε οκτώ μηνιαίες δόσεις.

"Sponsored links"

Όσον αφορά στην προστασία της α’ κατοικίας, ο Χ. Σταϊκούρας προανήγγειλε, παράταση του πλαισίου προστασίας, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα, καθώς πρόκειται για θέμα που πρέπει να συζητηθεί εκτενώς με τον SSM, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της πανδημίας στα «κόκκινα» δάνεια.

iefimerida.gr 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live