20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νέα επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα – Τι θα ζητήσουν οι δικηγόροι του

Ημερομηνία:

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες τόσο για την υγεία του πολυ-ισοβίτη για συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη» και απεργού πείνας για 54η ημέρα, Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και για το νομικό σκέλος της υπόθεσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, η κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα παρουσίασε και νέα επιδείνωση, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο απεργός πείνας κινδυνεύει πλέον να πέσει σε κώμα. Κοντά του στο νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, και ο γιατρός Θοδωρής Σδούκος, που τον παρακολουθεί αυτό το διάστημα. Καλά πληροφορημένες πηγές περιγράφουν την κατάσταση του ως «πολύ άσχημη».

Επίκληση του άρθρου 566 ΚΠΔ

Όσον αφορά στο νομικό μέρος της υπόθεσης, οι δικηγόροι του Κουφοντίνα, Ι. Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, προσέφυγαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ζητώντας να του δοθεί αναβολή έκτισης της ποινής του, προκειμένου να σωθεί η ζωή του και μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του. Το αίτημα αυτό εδράζεται στις προβλέψεις του άρθρου 556 (παράγραφος 1, εδάφιο Δ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικηγόροι του απεργού πείνας επικαλούνται και το άρθρο 557, (παράγραφοι 2,7,8) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο προβλέπει ότι για να αποτραπεί η ανήκεστη βλάβη, ή ο κίνδυνος για τη ζωή του, μπορεί ο κρατούμενος να νοσηλευτεί σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι η εφαρμογή των προβλέψεων του άρθρου μπορεί να οδηγήσει σε εισαγγελική απόφαση για μεταγωγή του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και άρα να αρθεί το αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...