16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νέα κινητοποίηση στα δικαστήρια Χανίων κατά την έφεση της ΕΛΜΕ για την απεργία – αποχή από την αξιολογηση

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 30/3/2024 η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που συγκάλεσε η ΟΛΜΕ, πήρε απόφαση για επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία που συνδέεται με την Ατομική Αξιολόγηση. Αυτή είναι μια απάντηση του κλάδου απέναντι στους εκβιασμούς και στην προσπάθεια εκφοβισμού από το Υπουργείο. Προηγήθηκαν εξαγγελίες από πολλά Πρωτοβάθμια Σωματεία της Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) για τοπικές προκηρύξεις Α – Α (μαζί και της ΕΛΜΕ Χανίων) οι οποίες αποφασίστηκαν από μαζικότατες ΓΣ.

Η ΕΛΜΕ Χανίων ήταν το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο που προκήρυξε το προηγούμενο διάστημα Α – Α και ήταν επίσης και το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο που το Δημόσιο αποφάσισε να σύρει στα δικαστήρια. Η δίκη ορίστηκε αρχικά για την Παρασκευή 22/3 στις 13:00πμ ενώ η γνωστοποίηση στο Σωματείο έγινε στις 11:00 (μόλις 2 ώρες νωρίτερα!). Στην εξ αναβολής δίκη – παρωδία που ακολούθησε την Τρίτη 26/3 η (αναμενόμενη) απόφαση ήταν καταδικαστική κρίνοντας την Α – Α της ΕΛΜΕ Χανίων ως παράνομη, παρόλο που η αγωγή του Δημοσίου ήταν γεμάτη ανακρίβειες. Η δικαστική απόφαση έχει κι αυτή με τη σειρά της προφανή και εξόφθαλμα λάθη.

Την Παρασκευή 22/3 την αρχική ημέρα εκδίκασης της αγωγής του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και την Τρίτη 26/3, υπήρξαν πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, εργαζομένων και άλλων αλληλέγγυων πολιτών στο χώρο των δικαστηρίων καθώς και πολλά ψηφίσματα συμπαράστασης, ως απόδειξη ότι οι εκβιασμοί δε μας τρομάζουν, αλλά αντιθέτως μας δυναμώνουν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα της δίκης για να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στέλνοντας μια κατάπτυστη εγκύκλιο με την υπογραφή του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ στα σχολεία, που υποτίθεται «πατάει» στο αποτέλεσμα της δίκης για να καταλήξει ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν μπορούν να κηρύξουν Απεργία – Αποχή. Η απάντηση δίνεται την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές από τους πλέον αρμόδιους, τα πρωτοβάθμια σωματεία δηλαδή, καθώς και μόνο η αποστολή της σχετικής εγκυκλίου στα σχολεία ήταν ικανή για να «φουντώσει» τις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων. Πλέον, πάνω από 30 ΕΛΜΕ και περίπου 45 ΣΕΠΕ  της χώρας έχουν απόφαση για προκήρυξη Απεργίας Αποχής. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ με απόφαση της ΓΣ των προέδρων της από τις 30.03 έχει απόφαση για επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής.

Ο αυταρχισμός αυτός δεν θα περάσει!! Καλούμε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 1/4/2024 στις 18.30 μαζί με τον ΣΕΠΕ Χανίων στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων στο 1ο Γυμνάσιο  για την ανάδειξη του ζητήματος της ποινικοποίησης των αγώνων,  της έντασης  του αυταρχισμού, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Την Τρίτη 2/4 που εκδικάζεται η Έφεση της ΕΛΜΕ Χανίων καλούμε όλους τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων καθώς και κάθε πολίτη που λέει «όχι» στον αυταρχισμό του Υπουργείου, έξω από τον χώρο των Δικαστηρίων στις 10:30πμ.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας. Για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης και της αξιοπρέπειας μας ως εκπαιδευτικοί.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη κυλιόμενη διευκολυντική στάση εργασίας (μίας, δύο ή τριών ωρών) την Τρίτη 2/4, στο χρονικό διάστημα 10:00πμ έως 2:00μμ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...