21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέες καταγγελίες για λειψή διανομή στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

Ημερομηνία:

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε καταγγελια για τη διανομη στην Κρήτη στους δικαιούχους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) σύμφωνα με την οποία αν και είχαν δικαίωμα να παραλάβουν ρύζι, ζυμαρικά, παξιμάδι, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, φακές και φασόλια και είδη βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σερβιέτες, υγρό πιάτων, χλωρίνη παχύρευστη, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης και απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων μετά από 10 μήνες που δεν πραγματοποιούνταν διανομη, δόθηκαν σε δικαιούχο του προγράμματος στο Ηράκλειο μονο σερβιέτες, ρύζι, φασόλια, φακές και… δύο πακέτα παξιμάδια.

Όλα αυτά ενώ σε λίγες ημέρες πλησιάζουν οι γιορτές…

Την ίδια στιγμή η εικόνα στα σημεία παραλαβής ήταν εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια των δικαιούχων αφού οι ουρές ήταν μεγάλες από ανθρώπους που περιμέναν με τις ώρες για μια χούφτα τρόφιμα…

Φαίνεται όμως ότι η προβληματική διανομή δεν αφορά μόνο την Κρητη αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην σελίδα “Εδώ σχολιάζουμε ελεύθερα” γίνεται αναφορά σε διανομή που δεν περιείχε καν τρόφιμα.

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Πριν λίγες μέρες ο Δήμος Ιωαννιτών διένειμε στις ευάλωτες οικογένειες δικαιούχους του ΤΕΒΑ 4 λίτρα λάδι και σκόνη απορρυπαντικό. Όλοι οι δικαιούχοι νόμιζαν πως εν όψει γιορτών θα ακολουθούσε και διανομή τροφίμων. Όνειρο ήταν και πάει.Όπως μάθαμε το πρόγραμμα τελείωσε και το νέο θα αρχίσει τον Ιανουάριο.

Δικαιολογίες. Πως αφήνεις τόσες οικογένειες και μικρά παιδιά χωρίς τα βασικά; Τι είδους άνθρωποι είστε; Αφού τελείωσε το πρόγραμμα δεν μπορούσατε να διαθέσετε ένα μικρό κονδύλι να τα αγοράσετε από καταστήματα της περιοχής; Αλλά ξέχασα. Λεφτά υπάρχουν για τα ταξιδάκια σας , τις δημόσιες σχέσεις κι τις αναθέσεις σας.

Όχι για τος συμπολίτες που υποφέρουν.

Άντε γκρεμιστείτε στο φινάλε άχρηστοι ε άχρηστοι.

Σε ανάρτηση σε προσωπικό της λογαριασμό δικαιούχος ΤΕΒΑ (τα στοιχεια της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) ότι έλαβε μόλις το 1/3 της διανομής:

Και πήγα να παραλάβω τα δωράκια που δίνει ο ΤΕΒΑ στους δικαιούχους και μου δώσανε το 1/3!!!!!!

Δεν γνώριζα τι σημαίνει διανομή τύπου 1 και πήρα ό,τι μου δώσανε δλδ με κλέψανε μπροστα στα μάτια μου!!!

Παίρνω απο χτες να μιλήσω στον προιστάμενο του ΤΕΒΑ και μιλάει μονίμως ….(μάλλον το έχει κατεβάσει)

"google ad"

Ντροπή σας ρε!!

Κλέβετε και απο τους αναξιοπαθούντες????

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

Και δεν αφορά εμένα αλλά μια μάνα που μεγαλώνει μόνη της και με καμιά βοήθεια 2 παιδιά…

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

Σημειώνουμε ότι σε άλλες περιφέρειες της χώρας η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, όπως στην Αθήνα όπου μοιράστηκαν και φρούτα αλλά και κρέας.

Άραγε, πώς εξηγούνται οι διαφορές στη διανομή σε περιοχές της Ελλάδας και γιατί πολλοί συμπολίτες μας δε λαμβάνουν ούτε αυτά τα λίγα που σύμφωνα με τις επισημες ανακοινώσεις θα έπρεπε να λαμβάνουν;

Υπενθυμίζουμε ότι είναι πρόσφατη η περίπτωση όπου η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από αποκάλυψη ότι είχε προχωρήσει σε υπεξαίρεση τροφίμων τα οποία προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...