14.8 C
Chania
Sunday, April 21, 2024

Νέος Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ ο Γιάννης Μαλανδράκης

Ημερομηνία:

Στις 26 Μαρτίου, μετά την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΔΗΚ στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση των 13 εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η κατανομή των αξιωμάτων. Ομόφωνα, ο Γιάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά, εξελέγη Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ. Η πρόταση για την ανάδειξη του κ. Μαλανδράκη έγινε από τον απερχόμενο Πρόεδρο, Γιώργο Μαρινάκη.

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Πρόεδρος ΣΕΔΗΚ: – Μαλανδράκης Ιωάννης, Δήμαρχος Δήμου Πλατανιά

Αντιπρόεδρος ΠΕ Ρεθύμνου: – Μαρινάκης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνου

Αντιπρόεδρος ΠΕ Ηρακλείου: – Μποκέας Μενέλαος, Δήμαρχος Δήμου Μαλεβιζίου

Αντιπρόεδρος ΠΕ Λασιθίου:– Φυγετάκης Νικόλαος,  Αντιδήμαρχος Δήμου Σητείας

Γραμματέας Διοικητικών – Νικηφοράκης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Δήμου Χανίων 

Γραμματέας Οικονομικών  (Ταμίας): Σταυρουλάκης Σταύρος, Αντιδ. Δήμου Αποκορώνου

Γραμματέας Διάθεσης – Αφορδακός Κωνσταντίνος, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Αγ. Νικολάου

Γραμματέας Παραγωγής – Κλάδος Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αμαρίου

Γραμματέας Προγραμμάτων – Χαιρέτης Εμμανουήλ, Αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ατσαλάκης Στερεός, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου

"google ad"

Βαβουράκης Εμμανουήλ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Βασιλείου

Μαυροφοράκης  Ιωάννης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χερσονήσου

Παυλάκης Εμμανουήλ, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρεθύμνου

Παράλληλα, ως Επιστημονικός Συμβουλος του ΣΕΔΗΚ, μετά από πρόταση του ΔΣ, εξακολουθεί να παραμένει ο Δρ. Γεωπόνος Νίκος Μιχελάκης,  ο οποίος  διαθέτει σημαντική εμπειρία αφού υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες  και δράσεις του ΣΕΔΗΚ επί 23 χρονιά, από την ίδρυση  του μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μιχελάκης, όπως  δήλωσε,  αποδέχτηκε την πρόταση του ΔΣ, αλλα παρεκάλεσε όπως η νεα ηγεσία του ΣΕΔΗΚ φροντίσει για την άμεση στελέχωση του με έμπειρο μόνιμο προσωπικό  διότι τα προβλήματα της Ελαιοκομίας και οι  ανάγκες του ΣΕΔΗΚ για αντιμετώπιση τους  συνεχώς διευρύνονται  ενώ οι δικές του δυνατότητες περιορίζονται.

Όπως δήλωσε ο  νέος Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ κ. Μαλανδρακης, «η σφραγίδα και η παρακαταθήκη της προηγούμενης διοίκησης, είναι ο οδηγός του νέου ΔΣ του ΣΕΔΗΚ. Το αποτύπωμα που αφήνει πίσω της,  με την υποστήριξη του άμεσου επιστημονικού συνεργάτη Νίκου Μιχελάκη, αλλά και όλων των μελών του Συμβουλίου είναι σημαντικό εφαλτήριο για την επόμενη μέρα του ΣΕΔΗΚ και   θα πρέπει να τον βρει με προγραμματικές συνεργασίες και στρατηγικό σχεδιασμό με την Περιφέρεια Κρήτης και με τα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα και τους  επιστημονικούς φορεις  του νησιου όπως  το ΓΕΩΤΕΕ.

Παράλληλα, όπως είπε,  «πρέπει να υπάρξει μία πρόταση προς το Υπουργείο, αναφορικά με τις δενδρώδεις καλλιέργειες, την οποία θα πρέπει να την ενστερνιστεί κατ’ αρχήν το ιδιο και στη συνέχεια να την προτείνει σαν  εθνική πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πριν απ’ αυτά, διευκρίνισε ο ίδιος, «απαιτείται η σύζευξη των δυνάμεων του Συνδέσμου με τους επιστημονικούς φορείς, ώστε η Κρήτη να έχει μία ενιαία θέση στον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικησει  αναθεώρηση της ΚΑΠ για τις δενδρώδεις καλλιέργειες

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ κ. Μαρινάκης, σημείωσε  την  στήριξή  και ενεργή του συμμετοχή στο  έργο του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και όπως είπε «είναι  δεδηλωμένη η  πρόθεσή του να συνεχίσει και να είναι παρών στον Σ.Ε.Δ.Η.Κ. με την ιδιότητα του απλού μέλους»

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ΣΕΔΗΚ είναι ένας φορέας που μπορεί να εκφράζει το σύνολο των Δήμων του νησιού, αφού η Κρήτη από άκρη σε άκρη είναι μία ελαιοκομική ζώνη. Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε μία σταθερή και οριζόντια πολιτική λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους, ανεξάρτητα από το εάν η τιμή του ελαιολάδου σήμερα είναι στα 10 ευρώ ή αν αύριο –μεθαύριο πέσει η  ανέβει 1-2 ευρώ!.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...