15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Έχρισε εαυτόν αδελφό Αλβανών και Εβραίων και δεν ξεχνά «τη σφαγή στην Τριπολιτσά»

Ημερομηνία:

Στην εθνικιστική ρητορική που χρησιμοποίησε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φτάνοντας στο σημείο να κάνει ανάρτηση για την άλωση της Τριπολιτσάς.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», επισημαίνει ο Τούρκος πρόεδρος.

Κατά την ομιλία του στη 77η  Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν υπερασπιζόμενος την πολιτική της χώρας του στο προσφυγικό, λέγοντας ότι «το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη», εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας. Παράλληλα κατηγόρησε ευθέως τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική» σχολίασε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από πλευρά της Τουρκίας, για τον «πόλεμο των fake news» αλλά και τα «παιχνίδια» της γειτονικής χώρας, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ