Νέο Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών

Κανένα σχόλιο

To Facebook σκέφτεται να δημιουργήσει μία νέα έκδοση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Instagram, για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο εσωτερικό ταχυδρομείο της εταιρείας, το νέο Instagram, σκοπό έχει την ασφαλή χρήση του ,για πρώτη φορά, από τα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας. Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία δεν επιτρέπει σε άτομα που είναι μικρότερα των 13 ετών να αποκτήσουν προσωπικό λογαριασμό.

Εκπρόσωπος του Facebook εξήγησε ότι η εταιρεία θέλει μια έκδοση του Instagram που να ελέγχεται από τους γονείς, παρόμοια με την εφαρμογή Messenger Kids που είναι για παιδιά μεταξύ έξι και δώδεκα ετών.

"Sponsored links"

«Όλο και περισσότερο παιδιά ρωτούν τους γονείς τους εάν μπορούν να αποκτήσουν εφαρμογές έτσι ώστε να επικοινωνούν με τους φίλους τους.Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, οπότε εργαζόμαστε για την δημιουργία περισσότερων προϊόντων τα οποία είναι κατάλληλα για παιδιά, με τους γονείς να έχουν τον πλήρη έλεγχο της χρήσης τους».

Αν και ο νέος χρήστης κατά την εγγραφή του χρειάζεται να δώσει την ηλικία του, δεν υπάρχει κάτι που να τον εμποδίζει να καταχωρήσει ψεύτικα στοιχεία, με αποτέλεσμα το Facebook να ψάχνει τρόπους προκειμένου να επιβεβαιώνει την γννησιότητα τους.

Παράλληλα ψάχνει εφαρμογές ασφαλείας ούτως ώστε ενήλικες να μην μπορούν να επικοινωνούν μέσω γραπτών μηνύματων με άτομα κάτω των 18 ετών, αποτρέποντας την ίδια ώρα ανήλικους να γίνουν ακόλουθοι στους αντίστοιχους λογαριασμούς. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η προτροπή προς τους έφηβους χρήστες να έχουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε απόκρυψη.

Να σημειωθεί ότι έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο, έδειξε ότι 57% των εφήβων στην χώρα χρησιμοποιούν το Instagram, ενώ το 30% έχουν δεχθεί πρόσκληση επικοινωνίας από άγνωστο άτομο και το 20% έχει λάβει ακατάλληλο – ανεπιθύμητο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν.

The Guardian

huffingtonpost.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live