Νήσος Χρυσή: Κατεδαφίστηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές – Tεράστιος ο όγκος των μπάζων | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Ολοκληρώθηκε σήμερα η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών στη Νήσο Χρυσή Ιεράπετρας με τη μεταφορά των αποβλήτων κατεδάφισης σε κατάλληλο χώρο υποδοχής, προκειμένου να τύχουν ορθής διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί δεν επιτρέπονται φέτος επισκέπτες παρά μόνο στις παραλίες, καθώς έχει καταστραφεί το προστατευόμενο οικοσύστημα, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης προέβη το τελευταίο διάστημα στην εκτέλεση, μέσω εργολαβικής σύμβασης, είκοσι αποφάσεων πρωτοκόλλων κατεδάφισης παραπηγμάτων εντός του δασικού οικοσυστήματος και της αναδασωτέας έκτασης στο νησί.

"Sponsored links"

Τα απόβλητα κατεδάφισης, καθώς και μεγάλος όγκος μπαζών και σκουπιδιών που κατέκλυζαν την προστατευόμενη περιοχή , συγκεντρώθηκαν από τεχνικό συνεργείο με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου και της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε συγκεκριμένη θέση στο νότιο τμήμα της έκτασης.

Η μεταφορά των υλικών κατεδάφισης, καθώς και των ογκωδών σκουπιδιών, πραγματοποιήθηκε με χρήση ειδικού πλωτού σκάφους με γερανό, το οποίο απέπλευσε προ ημερών από το Λιμένα Ηρακλείου, και χθες το μεσημέρι επέστρεψε με το φορτίο των αποβλήτων από τη Χρυσή στο λιμάνι.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live