Νίκος Φίλης: «Αδιανόητη η κατάσταση με το Γυμνάσιο Γαύδου»

Κανένα σχόλιο

«Μιας και βρέθηκε στη Γαύδο ο πρωθυπουργός, ήταν ευκαιρία να πει στους κατοίκους της γιατί δεν άνοιξε (όπως παλιά) το γυμνάσιο του νησιού», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Ν. Φίλης.

Με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο, ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

Μιας και βρέθηκε στη Γαύδο ο πρωθυπουργός, ήταν ευκαιρία να πει στους κατοίκους της γιατί δεν άνοιξε (όπως παλιά) το γυμνάσιο του νησιού. Τα μακρινά και πιο απομονωμένα νησιά θα εξακολουθήσουν να «ζουν» όταν οι μαθητές έχουν σχολείο να πάνε. Η περίπτωση της Γαύδου, είναι χαρακτηριστική. Μια οικογένεια εκεί έχει δύο παιδιά που έπρεπε να πηγαίνουν ήδη στην Α’ γυμνασίου Γαύδου, που όμως δεν λειτουργεί. Και έτσι… έμειναν από απουσίες! Είναι απαράδεκτο, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.

"Sponsored links"

Το πρόβλημα είχε αναδειχθεί έγκαιρα από κόμματα και συλλόγους. Είχε προταθεί το αυτονόητο, η δημιουργία τάξεων γυμνασίου με ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών, τον απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Είχε προταθεί ακόμα και η τηλεκπαίδευση.

Για να μην παρασυρθεί κανείς και προσεγγίσει το ζήτημα με όρους «κόστους – οφέλους»: είναι καθήκον της Πολιτείας να στέλνει έστω έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών στα ακριτικά νησιά, ακόμα και όταν έχουν δυο ή τρεις μαθητές. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της φιλοπατρίας, η πιο άξια «εθνική άμυνα». Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live