16.8 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Ναυάγιο Raptor: Σε Αιγύπτιο ναύτη ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε χθες – Άκαρπες οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους

Ημερομηνία:

Την ώρα που οι έρευνες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου συνεχίζονται, αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε χθες απο παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο RAPTOR.

Πρόκειται για Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Χθες στο σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, επίσης ένας αιγύπτιος ναυτικός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Άκαρπες οι έρευνες

Έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου παραμένουν άκαρπες.

Στις έρευνες επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτου του Πολεμικού Ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία. Επίσης, στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο του ΛΣ, ενώ θα συμμετάσχει και αεροσκάφος της FRONTEX.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, (ένα Ινδός ένδεκα Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη και πιθανόν να υπήρξε υπήρξε μικρή εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΚΕ Χανίων: Απάντηση σε δημοσιεύματα για τις θέσεις του κόμματος για τους κινδύνους των βάσεων στη Σούδα

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ απαντά σε δημοσιεύματα που την κατηγορούν για ανασφάλεια και ζημιά στο τουρισμό, υπερασπιζόμενη τις θέσεις της για τον πόλεμο και τις βάσεις.

Δήμος Πλατανιά: Συμβολική δράση με το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά πραγματοποίησε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μαθήτριες προσέφεραν υπηρεσίες περιποίησης στις εργαζόμενες.

Πάμε για… χόρτα: Τρίτη χρονιά δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης για τα άγρια χόρτα

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει για τρίτη χρονιά το «Πάμε για… χόρτα» με δράσεις σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι. Συλλογή άγριων χόρτων με 22 συλλόγους και πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία.

Εκπαιδευτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στα Χανιά

Εκπαιδευτική ημερίδα για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο διοργανώνεται στα Χανιά στις 16 Μαρτίου 2026. Ομιλητές ο Μανώλης Σφακιανάκης και η Πωλίνα Ζέρβα στο Πνευματικό Κέντρο.