26.8 C
Chania
Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2026

Να πληρώσουν, αντί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη προτιμούν καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»

Ημερομηνία:

Τη δυνατότητα να πληρώσουν, αντί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, προτιμούν φορολογούμενοι που βρίσκονται στη «λίστα Μπόργιανς» και που έχουν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς για εξηγήσεις

Κάποιοι από τους καταθέτες στην UBS που περιλαμβάνονται στη λίστα, ξεκίνησαν να εμφανίζονται στις δικαστικές αρχές, δηλώνοντας πως θα ήθελαν να βάλλουν μπροστά τις διαδικασίες και να πληρώσουν τα ποσά που θα τους καταλογιστούν.

Ήδη 30 καταθέτες της UBS που έλαβαν κλήσεις από τους εισαγγελείς για να δώσουν εξηγήσεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τόνισαν πως θα υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τα ποσά που είχαν «βγάλει» στο εξωτερικό και θα πληρώσουν ώστε να μην προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.

Έως τώρα δεν έχει γίνει εκτίμηση για τα ποσά που πρόκειται να εισπραχθούν μέσω αυτής της διαδικασίας αφού οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αναμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών που θα προσκομίσουν οι συγκεκριμένοι κληθέντες.

Πάντως, εφόσον πάρουν τα αποδεικτικά πληρωμών, οι δικογραφίες για τους συγκεκριμένους καταθέτες της UBS θα τεθούν στο αρχείο.

thepressproject.gr

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θρήνος στην Νέα Δημοκρατία: Πέθανε στα 93 του ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ιστορικό στέλεχος της παράταξης

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, σε ηλικία 93 ετών,...

Ανατριχιαστικές δηλώσεις Ισραηλινού δικηγόρου: «Η ζωή ενός από εμάς ισούται με εκατομμύρια Παλαιστινίων – Ο Θεός μας επέλεξε και ζηλεύετε»

Παγκόσμια κατακραυγή προκαλεί η συνέντευξη στο BBC του Ισραηλινού δικηγόρου Γιεχούντα Σιμόν, η...

Η Καρυστιανού διαγράφει Αυγερινό: «Άδηλο σχέδιο διαβολής και ελέγχου του Κινήματος τον θέτουν εκτός»

Νέα εσωκομματική ένταση καταγράφεται στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»,...