Να σταματήσει η παρέμβαση του «Ελληνογερμανικού Ταμείου» στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου

Κανένα σχόλιο

Την παρέμβαση του λεγόμενου Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου-Μπλοκ 15 καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, ογδόντα χρόνια μετά τη επίθεση των ναζιστικών στρατευμάτων εναντίον της Ελλάδας, στις 6 Απρίλη 1941, το γερμανικό ΥΠΕΞ, αξιοποιώντας το επιτελείο του «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», σε συμφωνία με τις ελληνικές κυβερνήσεις και στην Τοπική Διοίκηση έρχεται να χρηματοδοτήσει ιστορικά μνημεία της Λαϊκής Αντίστασης και άλλα μνημειακού χαρακτήρα έργα στη χώρα μας, «στο όνομα της αναγνώρισης τάχα των ευθυνών της ναζιστικής Γερμανίας για εγκλήματα σε βάρος του λαού μας», αναφέρει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το έργο για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου-Μπλοκ 15, εικονικής περιήγησης σε ψηφιακή αφήγηση και οπτικοποίηση μέσα από πρωτότυπα σενάρια, «υπονομεύοντας τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, αλλά και με κίνδυνο αλλοίωσης της Ιστορίας του Στρατοπέδου.

"Sponsored links"

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καλεί τα Παραρτήματά της, τους αντιστασιακούς αγωνιστές, τους φίλους της Αντίστασης να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε γερμανική χρηματοδοτική ή άλλη παρέμβαση στο μνημείο-σύμβολο του ελληνικού λαού το οποίο θα έπρεπε με κρατική χρηματοδότηση να αναδειχτεί πραγματικό σύμβολο της λαϊκής αντίστασης και απελευθερωτικής πάλης κατά της ναζιστικής κατοχής».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις