20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Χανίων απαίτησε ο Μ. Συντυχάκης – “Όλα καλά” τα βρίσκει ο Πλεύρης

Ημερομηνία:

Τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η υποστελέχωσή του, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Σε μία σειρά κλινικών έχει απομείνει λιγότερο από το 30% των προβλεπόμενων από το οργανόγραμμα γιατρών, με αποτέλεσμα οι δύο Χειρουργικές Κλινικές να έχουν συγχωνευθεί επί της ουσίας, ενώ άλλες όπως η Β’ Παθολογική να υπολειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οδηγούνται στην πλήρη εξουθένωση.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως τα προβλήματα αυτά «είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που υλοποιούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επικαλέστηκε επιλεκτικά στοιχεία και ισχυρίστηκε πως «υπάρχουν κενά, αλλά το συγκεκριμένο νοσοκομείο σε κρίσιμες ειδικότητες είναι πλήρως καλυμμένο».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να καυχηθεί επειδή το Νοσοκομείο Χανίων δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στους αναισθησιολόγους!!!

Eίπε χαρακτηριστικά:

«Η εικόνα δεν είναι αυτή η οποία περιγράφετε. Το νοσοκομείο Χανίων είχε προσωπικό 1.073 άτομα το 2019 και σήμερα έχει 1268 άτομα προσωπικό. Είναι από τα λίγα νοσοκομεία που έχει αύξηση 321 άτομα, 73 μόνιμα και 248 επικουρικό. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ έχουν εγκριθεί 58 θέσεις”.

Σημειώνουμε ότι σε αυτά τα στοιχεία είχε αναφερθεί και ο βουλευτής Χανιων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης κατά την επίσκεψη Πλεύρη στο νοσοκομείο Χανιων. Μάλιστα είχε σημειώσει ότι “ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξαν τόσες προσλήψεις” σημειώνοντας πάντως ότι “υπάρχει πρόβλημα με ελλείψεις γιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Αρκετές προκηρύξεις θέσεων κατέληξαν άγονες (δεν υπήρξε ενδιαφέρον από γιατρούς να προσληφθούν). Το γεγονός ότι οι μισθοί των γιατρών στις άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι πολύ υψηλότεροι έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα εξόδου γιατρών από τη χώρα, και περιορίζει το ενδιαφέρον για δουλειά στο ΕΣΥ”.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι παραιτήσεις γιατρών στο νοσοκομείο Χανίων. Τελευταία παραίτηση του γιατρού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κ. Στέλιου Καστρινάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ