Να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται

Κανένα σχόλιο

Του Νίκου Τζάρα

Μια σειρά από ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο και στο Δήμο έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους. Για ορισμένα απο αυτά έχουν κατατεθεί μελέτες αξιοποίησης που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ούτε υπάρχει διάθεση επικαιροποίησης τους.

Χαμένος κόπος,χαμένα χρήματα, χαμένος χρόνος.Απομείωση της αξίας ώστε η ιδιωτικοποίηση να φαντάζει σαν η μόνη λύση. Την ίδια στιγμή μσθώνονται ακίνητα έναντι υψηλώνενοικίων για στέγαση υπηρεσιών,

"Sponsored links"

Προτασεις πέφτουν απο όλες τις μεριές αλλά η απουσία ενός συνολικού συνεκτικού σχεδίου με ορίζοντα υλοποίησης συντηρεί την απραξία. Ας συννενοηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς ας σταθμιστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας για να σωθεί οτιδήποτε μπορεί να σωθεί. Αυτή η πρόταση σαν ημερήσια διάταξη βρίσκεται σε διαρκή εκκρεμότητα .

Ο λόγος για τα Νεώρια,τις βίλες Πωλογιώργη και Σβάρτς, το παλιό καρνάγιο στο λιμάνι,το ερειπωμένο κτίριο του ΙΚΑ το κτήριο των Ιταλικών στρατώνων, το κτίριο των παλιών στρατώνων στο Καστέλι, το ποδηλατοδρόμιο, το κολυμβητήριο και τόσα άλλα.

Με σχέδιο για την αξιοποίησή τους που να ξεπερνά τον ορίζοντα των επικείμενων εκλογών και των θητειών των υπουργών -βουλευτών και δημοτικών αρχόντων .

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις