Νεανική επιχειρηματικότητα και εμπόδια

Κανένα σχόλιο

Του Παντελή Πετσετάκη *

Η Ελλάδα διανύει την μετα-μνημονιακήμετά-covid εποχή.

Η επιχειρηματικότητα μετά από χρόνια στο γύψο, καλείται να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα του σχεδόν διψήφιου πληθωρισμού, με τα επιτόκια δανεισμού να καθιστούν την πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα αν όχι ληστρική, σίγουρα απαγορευμένη.

"Sponsored links"

Πόσο δε μάλλον όταν η νέα γενιά που θέλει να κάνει ένα άνοιγμα σε  επένδυση μιας νεοφυούς επιχείρησης, να πέφτει πάνω στην πόρτα των τραπεζιτών που ζητούν εγγυήσεις πολλαπλάσιες του κεφαλαίου που αιτείται ο ενδιαφερόμενος.

Με βάση αυτή τη λογική που προφανώς προστατεύει τις τράπεζες αλλά ευνουχίζει την επιστημονική  κοινότητα των νέων ανθρώπων, κανένας νέος επιστήμονας δεν έχει ένα περιβάλλονθερμοκοιτίδας για την φιλοξενία και την ανάδειξη της ιδέας του.Εδώ χρειάζεται μια σύνθετη παρέμβαση και συνεργασία των επιχειρήσεων με το κράτος και το τραπεζικό σύστημα.

Η θέσπιση μηχανισμού τριπλής υποστήριξης καθίσταται μονόδρομος.Κράτος, Τραπεζικό σύστημα, και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να “αγοράσουν” ιδέες και τεχνικές με χαρακτηριστικά καινοτομίας, πρέπει να συστήσουν ένα μόνιμο τραπέζι διαβούλευσης, το οποίο ανά τομέα και αντικείμενο θα δέχεται τους businessangels να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν την υπέρβαση της τεχνικής που προτείνουν και να τους παράσχουν πεδίο προετοιμασίας χρονικά, χωρικά και οικονομικά για να την αναπτύξουν και να την κάνουν τελικώς ολοκληρωμένη λύση που δύναται είτε να πωληθεί είτε να κεφαλοποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί από χρηματοοικονομικά σχήματα εταιρειών συμμετοχών.

Όλη αυτή η από κοινού σύσταση μιας μεγάλης Ελληνικής  θερμοκοιτίδας,  θα αποτελέσει ένα μόνιμο μηχανισμό υποδοχής προτάσεων νέων επιστημόνων και θα καταστήσει τη χώρα εστίανέων επιχειρηματικών προτάσεων.

Ας μη γελιόμαστε.

Η πρόσβαση στην ρευστότητα  τελευταία είναι ζήτημα ολίγων και ημετέρων και τέτοιες προτάσεις συνθέτουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στην πολυπόθητη για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών προτάσεων.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να αλλάξει αυτή τη πρακτική με σκοπό ο κύριος πυλώνας ανάπτυξης και διατήρησης των νέων στη πατρίδα να περνάει μέσα από μια τριμερή νέου τύπου μεταξύ τραπεζικού συστήματος, μεγάλων επιχειρήσεων και κράτους την οποία θα προωθήσουμε ως ΠΑΣΟΚ.

* υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live