18.8 C
Chania
Friday, October 18, 2024

ΝΕΑ ΒΙΛΙΑ: Αρχιμανδρίτου ΙΓΝΑΤΙΟΥ θ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ – «Της ψυχής το σκότος»

Ημερομηνία:

Γράφει η Μαρία Νικ. Γρυφάκη, μέλος της ΔΕΕΛ και των Κρητών στιχουργών

Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, να γραφτούν έστω και δυο λέξεις για ανθρώπους που έχουν αφιερώσει για πάντα την ψυχή τους και το σώμα τους στον Θεόν.

Μια τέτοια μεγάλη μορφή είναι και ο πατέρας Ιγνάτιος Χατζηνικολάου, που κι αυτός σ’ ολόκληρη τη ζωή του υπηρετεί τον Θεό με το να εκφράζεται με την γραφή, αλλά και με το να κηρύττει.

Πατέρα Ιγνάτιε, το βιβλίο σας που εκδόθηκε πρόσφατα με τον τίτλο «Της ψυχής το σκότος» είναι ένα άλλο βιβλίου που πλουτίζει, που προβληματίζει κι ανοίγει πόρτες στα μεγάλα αδιέξοδα που βασανίζουν την ζωή του σημερινού ανθρώπου. Αναφέρεσθε στην φιλευσπλαχνία του Θεού  και στα πάθη των ανθρώπων που τους φέρνουν απέναντι με την μεγάλη τους αχαριστία, αγνωμοσύνη και την προδοσία, την δολιότητα , την απάτη και την κολακεία που είναι τα μέσα επίπλευσης και ανάδειξης ορισμένων σε βάρος βέβαια άλλων ανθρώπων. Άπειρες φορές ενάρετοι οδηγούνται και φορτώνονται τον σταυρό του μαρτυρίου από την προδοσία και την αχαριστία. Στέλνετε πολλά μηνύματα που καταλήγουν στην αντίπερα όχθη που βρίσκεται η «ευγνωμοσύνη» για τον Θεό που πρέπει να έχει ο άνθρωπος.

Ο αναγνώστης του βιβλίου σας αισθάνεται να του αγγίζουν την ψυχή του και χωρίς αμφιβολίες τον πείθουν τα λόβια σας με τον ιδιαίτερο δικό σας χριστιανικό τρόπο που γράφετε για τα αγαθά «της ευγνωμοσύνης». Μα και για το πόσο μεγάλη ευτυχία φέρνει « το ευχαριστώ Θεέ μου για παντός αγαθού». Γιατί θα είναι αυτό που τελικά θα μας φέρει την λύτρωση, την ηρεμία και την ευτυχία στη ζωή και θα μας απαλλάξει από «της ψυχής το σκότος».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΑΣΕΒΕΧ καλεί σε αποχή από τις εκλογές του ΕΒΕΧ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων (ΑΑΣΕΒΕΧ)...

Nέο μίνι γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18/10/2024, το μίνι γήπεδο μπάσκετ, που...