Ανησυχία προκαλεί η συνεχής ανεύρεση νεκρών θαλάσσιων ζώων στις παραλίες των Χανίων, με τις εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα να επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Μετά τα τρία νεκρά δελφίνια που εντοπίστηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες στην παραλία Παχιά Άμμος, στον Σταυρό Ακρωτηρίου, περιστατικά νεκρών ζώων καταγράφονται και στην Κίσσαμο.
Αυξάνονται οι θλιβερές εικόνες
Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύονται στη σελίδα sadentrepese.blogspot.com, τον τελευταίο μήνα:
✅ Μία φώκια βρέθηκε νεκρή στην παραλία Βιγλιά

✅ Μία χελώνα Caretta-Caretta εντοπίστηκε νεκρή στον Δραπανιά

✅ Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στον κόλπο της Κισσάμου, στην παραλία κάτω από το ξενοδοχείο IKOS

Περιβαλλοντική κρίση στη θάλασσα
Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων έχει ήδη εκφράσει την έντονη ανησυχία της, επισημαίνοντας ότι οι θάλασσες και οι ακτές της Κρήτης αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές από τη ρύπανση, τις ανεξέλεγκτες ανθρώπινες δραστηριότητες και τις κλιματικές αλλαγές.
Πρόκειται για τυχαία περιστατικά ή για μια σαφή προειδοποίηση της φύσης που δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε;
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



