ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Χρειαζόμαστε τα σχολεία ανοικτά αλλά με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων:

Στο 1ο χτύπημα του κουδουνιού, στις 14 Σεπτέμβρη 2020 σε αντίστοιχο δελτίο τύπου σημειώναμε:

«Οι φωνές της λογικής για μια ακόμη φορά δεν εισακούστηκαν. Ούτε σκέψη για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ούτε λόγος για αναζήτηση αιθουσών, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, ούτε πρόβλεψη για έκτακτη χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό ή το Ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.’

"Sponsored links"

Η κυβέρνηση αποφάσισε για την Δευτέρα 11 Γενάρη 2021 το δεύτερο χτύπημα του κουδουνιού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, μετά από την αναστολή της λειτουργίας τους τον Νοέμβριο, χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Με απόλυτα δική της την ευθύνη, δεν προτίθεται να εφαρμόσει τα μέτρα που προτείνονται από το κόμμα μας, τους ειδικούς επιστήμονες και τους εκπαιδευτικούς.

Ούτε λόγος για τμήματα με λιγότερους μαθητές, για μικρότερο και εναλλασσόμενο ωράριο, για τακτικά δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές που συμβιώνουν με ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα, ούτε ουσιαστική προτεραιότητα εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς, ούτε λόγος για αναπροσαρμογή – μείωση της ύλης, για επανάληψη εκείνης που διδάχθηκε στην τηλεκπαίδευση, για αναβολή της τράπεζας θεμάτων. Τίποτα από όλα όσα λέγαμε τότε, τίποτα από όλα όσα επικαιροποιούμε σήμερα δεν συζητώνται καν.

Παράλληλα συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή σε αυτήν των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Οι συνέπειες της αδιάφορης κυβέρνησης σε αυτό το φαινόμενο, τείνουν να στιγματίσουν την κοινωνία μας και τα πιο αδύναμα μέλη της για πολύ καιρό.

Χρειαζόμαστε τα σχολεία ανοικτά με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων, προκειμένου να μην οδηγηθούμε ξανά σε ένα νέο και πιο επώδυνο κλείσιμο τους. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες. Είναι σαφές πια ότι στην Παιδεία καθώς και στην διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία αλλά και στα Πανεπιστήμια χρειάζεται άλλη πολιτική.

Καλούμε ξανά και σήμερα, εκπαιδευτικούς, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση να διατηρήσουν την ελπίδα ζωντανή και να αντιταχθούν απέναντι σε μια κυβέρνηση που ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις