Νομικά αδύνατο το Grexit σύμφωνα με την Επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

Κανένα σχόλιο
Η Danuta Huebner, επικεφαλής της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου μιλά για το κατά πόσο είναι νόμιμο το Grexit και τελειώνει τις παραφιλολογίες περί όχι και δραχμής

Η επικεφαλής της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Danuta Huebner δήλωσε στο παρά πέντε της εκπνοής του προγράμματος ότι η αποβολή κράτους-μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την ΟΝΕ είναι νομικά αδύνατη, βασιζόμενη στο νέο πόρισμα που εκπονήθηκε λίγο πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Ανέφερε επίσης ότι θα ήταν νομικά αδιανόητη η έξοδος κράτους-μέλους από την ΟΝΕ χωρίς ταυτόχρονη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διευκρινίζει μάλιστα πως αν η Ελλάδα αποφασίσει να φύγει, η ζημιά και για τις δύο μεριές θα είναι ανυπολόγιστη. Σημειώνεται πως για να έχουμε αποβολή, θα πρέπει να γίνει “αλλαγή δομών των καταστατικών”, κάτι που δεν σχεδιάζεται για την ώρα καθώς αντιβαίνει στο πλάνο της Ολοκλήρωσης και σταθερότητας του νομίσματος.

"Sponsored links"

Σε περίπτωση χρεωκοπίας, η ΕΚΤ δεσμεύεται για λόγους ανθρωπιστικούς να συνεχίσει τη χρηματοδότηση με έκτακτα μέτρα, ωστόσο για την ώρα ο Μάριο Ντράγκι δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά.

Η επιτροπή αναφέρει πως η ελληνική κρίση πρέπει να επιλυθεί σε ευρωπαϊκά πλαίσια. “Η εθελοντική αποχώρηση μέλους δεν είναι λύση για την Ευρώπη”, καταλήγει.

Ολόκληρο το πόρισμα εδώ

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί Grexit, ο Έλληνας υπ. Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης είπε άλλωστε χθες στην Telegraph:

“Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλως των ένδικων δικαιωμάτων της. Οι συνθήκες της Ε.Ε. δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ, και εμείς δεν την δεχόμαστε. Δεν διαπραγματευόμαστε την ιδιότητα του μέλους”.

news247.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις