22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΝΟ Χανιων: Προτεραιότητα το κολυμβητήριο στις εξαγγελίες Αυγενάκη

Ημερομηνία:

Ακρως ουσιαστική αποδείχτηκε πως ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στα Χανιά. Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων αναμένει σε συνέχεια των εξαγγελιών του κ. Αυγενάκη από το Πνευματικό Κέντρο, να υπάρξουν προσεχώς στο κολυμβητήριο οι απαραίτητες παρεμβάσεις, όπου όπως τόνισε και ο ίδιος, θα είναι το πρώτο στάδιο για όσα θα γίνουν στην εγκατάσταση.

Ο Ναυτικός Ομιλος θα ήθελε να επισημάνει και ν’ αναγνωρίσει το γεγονός ότι σύσσωμο το πολιτικό δυναμικό, από τους βουλευτές του Νομού μέχρι τον κ. Αυγενάκη, αναγνώρισαν τον «πλούτο» που παρουσιάζει εδώ και δεκαετίες η εγκατάσταση του κολυμβητηρίου στα Χανιά.

Το συμπέρασμα είναι πως κατέστη σαφές πως το κολυμβητήριο θα πρέπει να λειτουργεί όσο δυνατόν πιο άρτια και χωρίς προβλήματα προκειμένου οι εκατοντάδες αθλητές να μπορούν να προπονούνται απρόσκοπτα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του υφυπουργού, ο οποίος επισκέφτηκε το κολυμβητήριο και είδε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν, θα πρέπει να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να καλύψουν τις πρώτες βασικές εργασίες που αφορούν την τοποθέτηση των νέων πυλώνων, την αφαίρεση των σκέπαστρων στις δύο πισίνες υποδομής, 25 και 12,5 μέτρων και την κατασκευή νέων (σκέπαστρων) στο συγκεκριμένο χώρο.

Από ‘κει και πέρα, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αυγενάκη, θα πρέπει ν’ αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά τα προβλήματα της εγκατάστασης και να γίνει μια εμπεριστατωμένη και σωστή μελέτη για το τι πρέπει να γίνει στο κολυμβητήριο προκειμένου να υπάρξουν όλα τα απαραίτητα έργα.

Ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε στη συνέχεια σύσκεψη με τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, στην οποία έδωσαν το παρόν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης και ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης.

Εξερχόμενος της συσκέψεως και για το θέμα του κολυμβητηρίου το οποίο όπως τόνισε, τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα, ο κ. Αυγενάκης είπε τα εξής:

«Στο εν ενεργεία κολυμβητήριο η εικόνα είναι ανησυχητική, γι’ αυτό και άμεσα θα έρθει κλιμάκιο τεχνικών της ΓΓΑ, για να δει από κοντά την κατάσταση πώς έχει και από πάνω και από κάτω έτσι ώστε να κάνει μια «προτεραιοποίηση» και να δώσουμε βάρος σε αυτό που λέγεται εν ενεργεία κολυμβητήριο της πόλης των Χανίων. Θεωρώ ότι χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα, γι’ αυτό τον λόγο θα δουλέψουμε οργανωμένα και κυρίως συντονισμένα. Εχω μιλήσει ήδη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον κ. Αρναουτάκη. Αν απαιτηθεί θα υπογράψουμε σχετικό Μνημόνιο έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τις τεχνικές υπηρεσίες, τις γνώσεις, με τα χρήματα της ΓΓΑ να τρέξουμε ταχύτερα το μελετητικό κομμάτι. Από τη μία να καλύψουμε τα άμεσα, τα τρέχοντα, από την άλλη να κάνουμε μια εκ βαθέων παρέμβαση στο κολυμβητήριο Χανίων, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε η διοίκηση έχει να ακουμπήσει χέρι τεχνίτη πάνω από τουλάχιστον 20 χρόνια… Αρα η υποχρέωσή μας είναι να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε, πού θέλουμε να το πάμε, πόσο κόστος έχει συνολικά και βέβαια ένα πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο θα τρέξουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για το σύνολο των εγκαταστάσεων. Η κατάσταση σαφώς δεν είναι αυτή που θέλαμε. Οι εικόνες εγκατάλειψης είναι εμφανείς, πολλά χρόνια είχε να ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι τις εγκαταστάσεις».

Στη συνέχεια ακολούθησε η συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο, όπου παρέστησαν σχεδόν όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στα Χανιά. Από μέρους του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ήταν σύσσωμο το Δ.Σ., με επικεφαλής την πρόεδρο, Χαρούλα Μυλωνάκη, η οποία άκουσε με μεγάλη προσοχή τις σχετικές εξαγγελίες και μάλιστα, παίρνοντας το λόγο, αφού ευχαρίστησε το πολιτικό δυναμικό, ευχήθηκε όλα όσα ειπώθηκαν να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα.

Πολύ σημαντική όμως ήταν και παρέμβαση που έγινε από την κυρία Μπακογιάννη η οποία είπε τα εξής: «Για το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, οι δαπάνες που έχουν ζητηθεί, είναι δαπάνες λιγότερες από μισό εκατομμύριο ευρώ. Δεν μπορούμε να μη δημοπρατήσουμε αυτή τη στιγμή τα έργα. Στο βαθμό που θα καταλάβω ότι η ΓΓΑ και το υφυπουργείο Αθλητισμού έχουν αποφασίσει πραγματικά να δώσουν αυτά τα λεφτά στα Χανιά, μπορείτε να βασίζεστε στην αμέριστη υποστήριξη του Μανούσου Βολουδάκη, του Βασίλη Διγαλάκη και τη δική μου. Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να δώσουμε τα πρώτα χρήματα στα Χανιά γιατί ενώ τα άλλα έργα λίγο έως πολύ τα δρομολογούμε, στον αθλητισμό κοντεύω να σηκώσω τα χέρια ψηλά», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Επίσης, ο κ. Βολουδάκης, μιλώντας από την επίσκεψη στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, σημείωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι είναι απολύτως απαραίτητο δεδομένων και των μεγάλων επιτυχιών που έχουν τα Χανιά εδώ και χρόνια στα αθλήματα τα σχετικά με την κολύμβηση και τον ναυταθλητισμό γενικότερα, να δούμε πολύ-πολύ ζεστά το θέμα του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα γιατί δεν μπορούμε να το αφήσουμε να ρημάξει. Τα Χανιά δικαιούνται και μπορούν να υποστηρίξουν δύο κολυμβητήρια, ένα στην πόλη κι ένα στο Ακρωτήρι. Θα πρέπει να δούμε τους σχεδιασμούς του Πολυτεχνείου για το κολυμβητήριο και του Ακρωτηρίου και της Νέας Χώρας για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά των Χανίων που αθλούνται στις πισίνες και το ναυταθλητισμό στα Χανιά», ήταν οι επισημάνεις που έγιναν από τον Χανιώτη βουλευτή.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...