18.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ντροπή! Προχωρούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας σεισμόπληκτων στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος

Ημερομηνία:

Μάχες σε πολλαπλά μέτωπα καλούνται να δίνουν καθημερινά οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, που ακόμη δεν έχουν δει να υλοποιούνται παρεμβάσεις στα “λαβωμένα” κτίρια ενώ ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν τα διαδοχικά “σφυριά” κατά των περιουσιών τους.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα “Η Ελπίδα”, συνεχώς γνωστοποιούνται στον Σύλλογο νέες περιπτώσεις πλειστηριασμών σεισμόπληκτων ακινήτων που μάλιστα αποτελούν πρώτη κατοικία.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες εξ αυτών, με τη μία να αφορά σε πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά, άνεργο πατέρα και μέλος της οικογένειας με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Ήδη έχει βγει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο της οικογένειας, ενώ αυτή τη στιγμή απειλείται η πρώτη και η μοναδική κύρια κατοικία στην οποία διαμένουν τα μέλη της οικογένειας.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας που επιδόθηκε σε χαμηλόμισθο συνταξιούχο ηλικίας 75 ετών, με σύζυγο καρκινοπαθή. Το πλειστηριαζόμενο ακίνητο αφορά την πρώτη και μοναδική κύρια κατοικία επιφάνειας περίπου 100 τετραγωνικών.

Ο Σύλλογος σημειώνει πως ήδη από τις 8 Μαρτίου του περασμένου έτους είχε επισημάνει όσα τώρα “ήρθαν”, “όταν είχαν επιδοθεί τα πρώτα κατασχετήρια, στις 10/07/2023 και στις 20 Νοεμβρίου 2023 καταθέτοντας των ενιαίο συγκεντρωτικό πίνακα των 55 κατασχετηρίων που αφορούσαν τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τον όμορο σεισμόπληκτο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων”.

Σημειώνεται επίσης η έντονη ανησυχία που αποτυπώθηκε και στο υπόμνημα που επιδόθηκε στην Γ.Γ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στις 27/03/2023, “εκφράζοντας τους φόβους ότι σύντομα τα κατασχετήρια θα γίνουν πλειστηριασμοί. Την ίδια απέλπιδα κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης διατυπώσαμε και στην δημόσια ανοιχτή επιστολή μας προς τον κ. Πρωθυπουργό στις 18/04/2023. Στο ίδιο μήκος κύματος βρισκόταν και η επιστολή μας που στάλθηκε στις 06/03/2024 και ζητούσαμε την αναστολή πλειστηριασμών σεισμοπλήκτων υπενθυμίζοντας πως δόθηκε μόνο ένα και μοναδικό εξάμηνο αναστολής πλειστηριασμών”.

Δυστυχώς, όμως, καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου “όλες οι προσπάθειες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», προτίθεται άμεσα να πραγματοποιήσει σειρά νέων συντονισμένων προσπαθειών ξεκινώντας ένα νέο κύκλο πιέσεων προς όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την ουσιαστική δημόσια δέσμευση και στήριξη των Βουλευτών, της Περιφέρειας Κρήτης, των πληγέντων σεισμόπληκτων Δήμων καθώς και των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ