Ντόρα Μπακογιάννη για υπόθεση Ανδρέα Πάτση: «Κάναμε λάθος, δίχως αμφιβολία»

Κανένα σχόλιο

Η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, παραδέχθηκε το Σάββατο (05/11) πως «κάναμε λάθος» στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση και, μάλιστα, «χωρίς αμφιβολία» όπως επεσήμανε. Επίσης, η ίδια μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για τις επικείμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στο MEGA, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε για το εν λόγω ζήτημα: «Καταρχάς, εμείς κρινόμαστε κάθε μέρα. Δεν έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε ότι είμαστε υπεράνω κριτικής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος, όσον αφορά στην επιλογή του ως υποψηφίου, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων. Αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα, πέραν του ότι ο κ. Πάτσης θα πάει στον εισαγγελέα, και ότι έχει παραβεί πόσους νόμους, και το δικαστήριο θα αποφασίσει, βγήκε κάτι ουσιαστικό από αυτή την συζήτηση. Και αυτό είναι η αλλαγή του πόθεν έσχες. Όσα χρόνια είμαι βουλευτής, έλεγα πάντα ότι το ερώτημα δεν είναι το “έσχες”, αλλά το “πόθεν”, και όσο μπορούσα έγραφα κάθε φορά από πού είναι το κάθε ευρώ το οποίο διαθέτουμε. […] Ο κ. Πάτσης νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου, σας διαβεβαιώ ότι – εν μέσω κορονοϊού και κρίσεων – το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας δεν ήταν σίγουρα ο κ. Πάτσης».

Κατόπιν, η ίδια πρόσθεσε: «Επειδή έχω κατηγορηθεί, και είχα ζητήσει άρση της ασυλίας μου, ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος μού είχε πει “παιδί μου, γιατί θες άρση της ασυλίας σου;”, και του είχα απαντήσει ότι θέλω να αποδείξω την αθωότητα μου, διότι κατηγορούμαι. Ο πολιτικός είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί. Αθωώθηκα, ο άνδρας μου δηλαδή, και τελείωσε η υπόθεση, αλλά το πόθεν έσχες θέλει αλλαγές. Δεν μπορεί επί τρία χρόνια να σου λένε ότι “δεν είναι εντάξει τα χαρτιά, φέρε μας τα υπόλοιπα στοιχεία”. Αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες θα τις πάρει η κυβέρνηση, για να θωρακίσουμε θεσμικά και το δική μας αξιοπρέπεια».

"Sponsored links"

«Είναι αδιανόητο να κάνουμε παρακολουθήσεις»

Όσον αφορά στις παρακολουθήσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη τις χαρακτήρισε ως «αδιανόητες» και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το λογισμικό «Predator».

Χαρακτηριστικά, η βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν νόμιμες επισυνδέσεις, για τις οποίες έχει μιλήσει η κυβέρνηση πάρα πολλές φορές και όπου έκανε λάθος, έγιναν όλες οι αλλαγές, και υπάρχει και αυτό το παράνομο λογισμικό, το “Predator”. Έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την Ευρώπη αυτό το λογισμικό. Οι άνθρωποι του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπαν κατηγορηματικά ότι δεν προκύπτει καμία σχέση της ελληνική πολιτεία με το “Predator”».

Ακόμα, η ίδια σημείωσε: «Το “Predator” λειτουργεί μόνο του, από κάποιους κακόβολους τύπους, οι οποίοι έχουν αυτό το λογισμικό και κάνουν χρήση του. Εμείς μπορούμε να κάνουμε ένα πράγμα. Αυτό που εξήγγειλε ο κ. Γεραπετρίτης, ότι “εμείς θα απαγορεύσουμε αυτά τα λογισμικά να κυκλοφορούν στην Ελλάδα”. Εάν κυκλοφορεί παράνομα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να τους εντοπίσουμε και να τους συλλάβουμε. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε απαγόρευση έως τώρα πουθενά στην Ευρώπη. Αυτή είναι η άμυνα μας, κανείς δεν είναι προφυλαγμένος από αυτά τα παράνομα λογισμικά. Είναι αδιανόητο να κάνουμε παρακολουθήσεις, δεν έχουμε καμία σχέση με το “Predator”. Από εκεί και πέρα, αναφέρονται χιλιάδες ονόματα τα οποία θεωρητικώς παρακολουθούνται από το “Predator”. Τι είναι αλήθεια τι είναι φήμες, κανένας δεν μπορεί να ξέρει».

«Ο Ερντογάν στοχεύει να νικήσει στις εκλογές»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει μόνο έναν στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Ειδικότερα, η ίδια υπογράμμισε: «Δεν βλέπω αυτή την ένταση η Τουρκία θα την μεταφέρει στο πεδίο. Βλέπω έναν Ερντογάν να κερδίζει από αυτή την στρατηγική, κερδίζει στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ο Ερντογάν έχει αυτή τη στιγμή έναν και μοναδικό στόχο: Να κερδίσει τις εκλογές. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο αυτήν τη στιγμή . Ξέρει πως εάν δεν κερδίσει τις εκλογές, τα προβλήματα γι’ αυτόν και την οικογένειά του θα είναι πάρα πολύ μεγάλα άρα έχει ελπίδες να κερδίσει τις εκλογές, διότι του έβαλαν απέναντι τον Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι ακόμα πιο ακραίος, αλλά είναι ο καλύτερος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει ο Ερντογάν. Το θεμα είναι ότι δηλητηριαστεί ο λαός. Όταν κάποια στιγμή κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, το δηλητήριο που έχει ποτίσει τον τουρκικό λαό, είναι κάτι το απίστευτο».

Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη που έχει διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε: «Ο τουρκικός λαός δεν ανταποκρίνεται στον βαθμό που θα περίμενε κανείς. Με ανησυχεί κάτι τέτοιο για πιθανό ατύχημα, γιατί υπάρχει ανασφάλεια στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Με ανησυχεί μία ρητορική που θα μεταφερθεί στη λογική να μας τη “στήσουν” έτσι ώστε να αντιδράσουμε και να πατήσουμε πρώτοι εμείς τη σκανδάλη. Είμαστε πολύ καλά θωρακισμένοι και αυτό ενοχλεί τους Τούρκους».

«Πιστεύω ότι η Ν.Δ. θα είναι αυτοδύναμη»

"Sponsored links"

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθησή της πως η Ν.Δ. όχι μόνο θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, αλλά θα είναι και αυτοδύναμη.

Χαρακτηριστικά, η βουλευτής της Ν.Δ. είπε: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές. Όταν αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνουν. Θα είναι μια απόφαση που θα συνυπολογίσει τις τουρκικές εκλογές. Δεν είναι κάτι που θα αποφασιστεί ευκόλως, γιατί κάκιστα με την απλή αναλογική θα έχουμε ένα διάστημα ενάμιση μήνα υπηρεσιακής κυβέρνησης. Πιστεύω ότι η Ν.Δ. θα είναι αυτοδύναμη και όχι για αλαζονικούς λόγους. Το συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό δεν έχει απαντήσει στην εναλλακτική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τον ρωτάς για εκλογές, πετάει την μπάλα στην εξέδρα».

ieidiseis.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live