Ντ. Μπακογιάννη: “Η συμφωνία με την Αίγυπτο είναι σταθερή, αλλάζει τα δεδομένα και δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις”

1 Σχόλιο

Συνέντευξη έδωσε στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ η βουλευτής Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στη συνέντευξη μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

Κάναμε μια εξαιρετική συμφωνία με βάση το διεθνές δίκαιο. Είναι η συνέχεια της στρατηγικής μας μετά τη συμφωνία με την Ιταλία. Έχει μεγάλη σημασία ότι οι περισσότερες χώρες της Μεσογείου κινούνται προς την κατεύθυνση του διεθνούς δικαίου.

"Sponsored links"

Η Τουρκία παραβίασε το διεθνές δίκαιο με το μνημόνιο που υπέγραψε με την Λιβύη. Όμως η συμφωνία με την Αίγυπτο είναι σταθερή, αλλάζει τα δεδομένα και δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις.

Αυτό είναι και το μεγάλο επίτευγμα της χθεσινής συμφωνίας.

Η συμφωνία με την Αίγυπτο πρέπει να κυρωθεί σύντομα από τα κοινοβούλια, με σκοπό να πρωτοκολληθεί στον ΟΗΕ. Έτσι θα διασφαλίσουμε την ελληνική παρουσία στην περιοχή τόσο τυπικά, όσο και ουσιαστικά.

Γνωρίζαμε ότι η τμηματική συμφωνία δεν θα εμπεριέχει την έκταση πέραν του 28ου μεσημβρινού. Αλλά αυτό θα συζητηθεί στο προσεχές μέλλον. Η συμφωνία δεν το αποκλείει.

Η μη ύπαρξη της συμφωνίας, θα σήμαινε ότι θα υπήρχε μόνο το τουρκολιβυκό μνημόνιο ως νομικό έγγραφο που να αφορά στην εν λόγω περιοχή. Επομένως, είμαστε κερδισμένοι από την συμφωνία αυτή.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της συμφωνίας είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η ύπαρξη υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ για τα νησιά μας. Και αυτό είναι καθοριστικό για τις μελλοντικές συνομιλίες στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

Οι ελληνικές θέσεις βρίσκονται σε θέση ισχύος και θεωρητικώς καθώς βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, αλλά και στην πράξη με τις συμφωνίες που κάναμε με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Ο κ. Κοτζιάς αν είχε υπογράψει την συμφωνία με την Αίγυπτο, τότε δεν θα είχε γίνει ποτέ το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

    ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ. ΕΦ’ΟΣΟΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΟΖ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙ Η ΚΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 1089 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 498 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΟΖ…ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΗΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ…
    ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ, DE JURE, ΑΟΖ ΜΗΚΟΥΣ 1ΟΟΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ME THN ΙΤΑΛΙΑ, DE FACTO AOZ ME THN ΛΙΒΥΗ, ΜΗΚΟΥΣ 450 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ, ΚΑΙ DE JURE ΑΟΖ ΜΗΚΟΥΣ 300 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ…ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ ΑΟΖ 1750 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live