17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: Ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός – Προνόμια στους εμβολιασμένους με το που θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί για ολους

Ημερομηνία:

Συνέντευξη έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η βουλευτίνα Χανίων της Νέας Δημοκρατιας κ. Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για μια σειρά ζητήματα από το Μακεδονικό και τις σχέσεις με την Τουρκία μέχρι την πορεια των εμβολιασμών.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα:

Η επίλυση των θεμάτων μας στα Βαλκάνια ήταν όρος μιας ευρύτερης σταθερότητας στην περιοχή. Το πάλεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,το παλέψαμε και εμείς με τον Κώστα Καραμανλή. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει δύο μεγάλες αδυναμίες,όμως είχαμε πει ότι εφόσον ψηφιστεί,θα την τηρήσουμε.

Σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο η οποία επιβάλλει μια καλή συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία, όπως και με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. Είμαστε πολύ σημαντική χώρα για τα Βαλκάνια γι’ αυτό πρέπει να συνεργαζόμαστε με όλους.

Η Ελλάδα επιθυμεί μια θετική ατζέντα με την Τουρκία.Θέλουμε αποκλιμάκωση και καλές σχέσεις με την Τουρκία.Προϋπόθεση γι’αυτά είναι να συμφωνήσουμε στους κανόνες του παιχνιδιού,δηλαδή να αποδεχτεί η Τουρκία το διεθνές δίκαιο ώστε να λυθεί το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στην Χάγη.

Όμως η Τουρκία δεν θέλει να αποδεχτεί την δικαιοδοσία της Χάγης γιατί κανένα δικαστήριο στον κόσμο δεν θα δεχτεί την τουρκική επιχειρηματολογία ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Οι χθεσινές δηλώσεις και απειλές του Ερντογάν για την Ευρώπη θα πολλαπλασιάσουν τις αντιδράσεις απέναντι στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν ακολουθεί μια στρατηγική με μοναδικό στόχο το εσωτερικό της χώρας, η οποία όμως κοστίζει στην οικονομία, δημιουργεί νέους αντίπαλους και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα για την Τουρκία.

Ο Ερντογάν έκανε μια προσπάθεια προσέγγισης της Ευρώπης, των Αράβων και του Ισραήλ.

Όμως την στρατηγική αυτή την τίναξε στον αέρα τις τελευταίες δέκα μέρες και ξαναγύρισε στην προσπάθεια να γίνει ο ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου. Όμως αυτό θα του δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα και προετοιμάζει το πως θα απορροφήσει σωστά και γρήγορα τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης.

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται ούτε εκλογές ούτε σαρωτικούς ανασχηματισμούς. Το κύριο μέλημά του είναι να δουλέψουν οι μηχανές της χώρας και να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι απολύτως απαράδεκτο να μην έχουν εμβολιαστεί κάποιοι υγειονομικοί. Διότι αυτοί επηρεάζουν την υγεία όλων των υπολοίπων. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι για κάποιους κλάδους υποχρεωτικός.

Δεν μπορεί ένας μη εμβολιασμένος υγειονομικός να θέτει σε κίνδυνο τους συνανθρώπους του. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μάλιστα αποφάνθηκε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών δεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"google ad"

Για να δώσεις προνόμια στους εμβολιασμένους, με βάση τις συνταγματικές μας αρχές, πρέπει πρώτα να δώσεις την ευκαιρία σε όλους να εμβολιαστούν. Με το που θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους, θα υπάρχουν εκ των πραγμάτων διευκολύνσεις για όσους εμβολιαστούν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ