17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: Φοβάμαι μεγαλύτερη διασπορά του ιού μετά τις χθεσινές πορείες για το Πολυτεχνείο – Τη Χούντα την έχω πολεμήσει | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής ΝΔ και Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση των συναθροίσεων και τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας.Υπό τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού και της απαγόρευσης συναθροίσεων από την κυβέρνηση, η Ελληνική Αστυνομία επιδόθηκε –όπως καταγγέλεται- σε ένα κρεσέντο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας, για να διαλύσει ειρηνικές συγκεντρώσεις κομμάτων, οργανώσεων και πολιτών για το Πολυτεχνείο, υπο όλα τα μέτρα ασφαλεία

Τα όσα έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται στο επίκεντρο μιας σφοδρής πολιτικής κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής ΝΔ και Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας ΚΟ. ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA σχολιάζοντας τις εικόνες που είδαμε στα Προπύλαια.

«Στην Ελλάδα ξαναζωντανεύουμε τον Ιονέσκο, ζούμε το θέτρο του παραλόγου», ήταν το πρώτο σχόλιο της κυρίας Μπακογίαννη.

«Εν μέσω πανδημίας, 70 νεκρούς τη μέρα, νέους ανθρώπους στις εντατικές να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, να υπάρχει απαγόρευση συνωστισμού και συναθροίσεων να το έχουμε αποδεχθεί και τα κόμματα να χαρακτηρίζουν με δήλωση του κ. Τσίπρα ανόητη την απαγόρευση.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την απαγόρευση. Έγινε προσπάθεια συνεννόησης ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να βρεθεί ένας συμβολικός τρόπος. Και όλα τα κόμματα αρνήθηκαν να αναλάβουν εην ευθύνη για τους δικούς τους ανθρώπους.

Στη μεγάλη εικόνα ο σκοπός επετεύχθει. θα πάρουν την ευθύνη των ανθρώπων που ήταν στον δρόμο, θα βρει το θάρρος να βγει να πει εμείς φταίμε αν κάποιος αρρωστήσει», σημείωσε.

«Ναι φοβάμαι», απάντησε σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα για την διασπορά του ιού, «γιατί αυτό που ισχύει για όλους εμάς που δεν βγαίνουμε στον δρόμο, κάνουμε ότι οφείλουμε να κάνουμε, έχουμε μια μερίδα, τους αρχηγούς συμπεριλαμβανομένους που θεωρούν ότι κάνουν αντίσταση, κάνουν μια τρύπα στο νερό θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνία.

Ο κ. Κουτσούμπας πήγε στο Μέγαρο Μουσικής, έγινε συζήτηση με τηνα στυνομία δεν έγινε τίποτα και ξαναμεφανίζονται γιατί πήγαιναν γυρεύοντας για επεισόδια οκ. Κουτσούμπας έχει ακέραια την ευθύνη», πρόσθεσε.

Από πλευράς της η κ. Γεροβασίλη σημείωσε: «Δεν κατεβήκαμε σε πορεία και δεν καλέσαμε σε συμμετοχή στην πορεία. Αντιθέτως ανακοινώσαμε ότι θα κάνουμε μια συμβολική εκδήλωση στο ΕΑΤ ΕΣΑ με αποστάσεις. Τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση να μην περάσει σε αυτή την ανόητητ αντισυνταγματική ρύμθμιση δεν ήταν δυνατόν αν δεχτούμε καταστρατήγηση του άρθρου του συντάγματος επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να χειριστεί την πανδημία.

Κατάληψη του κέντρου με 6.000 αστυνομικούς για 200 διαδηλωτές, 7 διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκε σε καραντίνα η κυβέρνηση έστησε υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας. Έψαχνε να βρει αφήγημα. Πήγαμε στο ΕΑΤ ΕΣΑ με αποστάσεις. Κι αποχωρήσαμε».

«Ο πολίτης δεν περιμένει να ακούσει το υφίσταται, οι πολίτες θα αντιδράσουν σε μια απόφαση – έμπνευση άλλων εποχών απαγόρευση. Βλέπουμε ένα κρεσαίντο βίας έδειχναν να απολαμβάνουν τη βία και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Αυτά δεν μπορεί να συμβαίνουν. Η αστυνομία δήλωσε ότι της λύθηκαν τα χέρια όταν βγήκε η ΝΔ.Η αστυνομία είναι καταστλατικό όργανο και δρα σε αυστηρό πλαίσιο. Όταν η πολιτική ηγεσία επιτρέπει να δρα εκτός πλαισίου έχει την ευθύνη», πρόσθεσε ενώ ακολούθησε ένας διάλογος σε έντονο ύφος.

«Τα ελληνικά σε αυτή τη χώρα πρέπει να τα προσέχουμε τι θα πει χούντα; Το να λέτε μια δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση χούντα…

Τη Χούντα την έχω πολεμήσει και δεν έχετε το προνόμιο δημοκρατικότητας δεν το έχετε. Οι πράξεις που έχετε κάνει μόνο τέτοιο πιστοποιητικό δημοκρατικότητας δεν σας δίνουν», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Μπακογιάννη.

"google ad"

Με την κυρία Γεροβασίλη να επισημαίνει πως: «ίδια η κυβέρνηση μέσω των αστυνομικών έκανε την Αθήνα υγειονομική βόμβα και όχι τα κόμματα», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποτυχημένη διαχείριση της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος η βουλευτής της ΝΔ, ερωτηθείσα για το αν έγινε κατάχρηση βίας στη διαχείριση της όλης κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε πως την απάντηση τη δίνει το εξής ερώτημα: «Γιατί από την ώρα πο έφυγαν από το Μέγαρο Μουσικής εμφανίστηκαν ξανά με εντελώς διαφορετική διάθεση, όταν ξεκινούν τέτοια επεισόδια χάνεται η μπάλα. Ποιος είχε την ευθύνη να μην υπακούσει στη γραμμή που υπάκουσαν 4,5 εκατ. Αθηναίων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...