22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νόμος για το μίσος στη Σκωτία θα οδηγεί σε διώξεις για το τι συζητάνε οι άνθρωποι ακόμα και μέσα στα σπίτια τους

Ημερομηνία:

Οι συζητήσεις εντός των σπιτιών που προκαλούν μίσος θα διώκονται σύμφωνα με τον νέο νόμο για την καταπολέμησης των εγκλημάτων μίσους της Σκωτίας.

Και οι δημοσιογράφοι αλλά και οι σκηνοθέτες θεατρικών παραστάσεων θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φυλάκισης αν κι εφόσον η δουλειά τους κριθεί ότι προκαλεί διακρίσεις στη βάση χαρακτηριστικών όπως η αναπηρία, η σεξουαλική κατεύθυνση, η ηλικία, το φύλο και η καταγωγή

Ο Νόμος για την καταπολέμηση των Εγκλημάτων Μίσους της Σκωτίας έχει δεχθεί τα πυρά της Καθολικής Εκκλησίας των Σκωτίας, εκπροσώπων της αστυνομίας, αλλά και πληθώρας ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με τον Νόμο το έγκλημα “πρόκλησης μίσους” ενάτια σε προστατευόμενο γκρουπ ανθρώπων αναγνωρίζεται ως αυτό στο οποίο κάποιος “φέρεται με απειλητικό ή καταπιεστικό τρόπο, ή επικοινωνεί απειλητικό ή καταπιεστικό υλικό σε έναν άλλο άνθρωπο”

Αυτοί που ασκούν κριτική στο νόμο σημειώνουν ότι ο όρος “πρόκληση μίσους” θα μπορούσε να ερμηνευθεί με ένα τέτοιο τρόπο ώστε άνθρωποι όπως η συγγραφέας J.K. Rowling να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο φυλάκισης έως και 7 χρόνια λόγω της έκφρασης των απόψεών της για τους τρανσέξουαλ.

Επίσης, λένε ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες στην κωμωδία και εν γένει στην ελευθερία έκφρασης, αφού ο καθένας θα μπορεί πλέον να θεωρεί τον εαυτό του προσβεβλημένο από το οτιδήποτε και να εκφράσει παράπονο ότι βίωσε “μίσος” οδηγώντας στον κίνδυνο φυλάκισης.

Ακόμα, τον κίνδυνο φυλάκισης θα αντιμετωπίσουν δημοσιογράφοι, συγγραφείς, σκηνοθέτες, αν κριθεί ότι το έργο τους προκαλεί “διακρίσεις”

Ο κ. Yousaf, Γραμματέας Δικαιοσύνης του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος, προασπίζοντας τον νόμο είπε:

“Το νόημα της ύπαρξης νόμου για την πρόκληση μίσους είναι νομίζω επειδή το αποτέλεσμά τους θα είναι να δώσουν το κίνητρο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προχωρούν σε πράξεις μίσους, βίας και επιθέσεων να σταματήσουν… αν προκαλείς θρησκευτικό μίσος εναντίον των Εβραίων, αν έχεις τον σκοπό την πρόκλησης μίσους μέσα στο σπίτι σου μαζί με τα παιδιά ή τους φίλους που έχεις καλέσει για δείπνο, αν μετά αυτοί κάνουν πράξη το μίσος που εσύ διέσπειρες και προχωρήσουν σε εγκλήματα που θα διωχθούν από το νόμο, δεν πρέπει και το άτομο που είχε σκοπό πρόκλησης μίσους, αν κι εφόσον η συμπεριφορά τους είναι απειλητική, δεν πρέπει και αυτό το άτομο να λογοδοτήσει; Δεν πρέπει και αυτοί να διωχθούν για εγκληματική συμπεριφορά;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...