Νότης Μαριάς: Εύχομαι το ΣτΕ να σώσει την χαμένη τιμή της Ελληνικής Πολιτείας και να μην επιτρέψει τη «γερμανοποίηση» των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων

Κανένα σχόλιο

Στο δικαστικό επίπεδο μεταφέρεται σήμερα ο αγώνας φορέων και κινημάτων για την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική κρατική εταιρία Fraport. Δήλωση για το θέμα έκανε στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συζητά σήμερα τις σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως που κατέθεσαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι Περιφερειακές ενότητες Χανίων-Ρεθύμνου, ο δήμος Κέρκυρας, ο δήμος Χανίων και άλλοι δήμοι της Κρήτης, η ΟΣΥΠΑ, κοινωνικοί φορείς, δικηγορικοί σύλλογοι και κλπ κατά της σύμβασης, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παν/μιο Κρήτης, Νότης Μαριάς.
«Ευχόμαστε, είπε ο Νότης Μαριάς, το ΣτΕ να σώσει την τιμή της Ελληνικής Πολιτείας και να μην επιτρέψει την «γερμανοποίηση» των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Εάν είχε πάρει μία αντίστοιχη απόφαση το Νοέμβριο του 2010, όταν είχαμε προσφύγει κατά του πρώτου μνημονίου, τα πράγματα στη χώρα σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Ελπίζουμε ότι τώρα θα τεθεί τέρμα στις επιταγές της τρόικας και θα παραμείνουν τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, πράγματι στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Πολιτείας».

Αναφερόμενος στην εκστρατεία που και ο ίδιος έχει αναλάβει σε επίπεδο Ευρωβουλής για την ανατροπή της σύμβασης παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, ο Νότης Μαριάς είπε ότι «υπάρχει καραμπινάτη παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου, γιατί δημιουργείται ιδιωτικό μονοπώλιο από την πλευρά της Fraport». Πρόσθεσε μάλιστα ότι επειδή μέτοχος στη Fraport είναι η Loufthansa, ο Ελληνικός Τουρισμός θα μετατραπεί σε γερμανικό τσιφλίκι.

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι υπάρχει και Εθνικό ζήτημα, επειδή στη σύμβαση παραχώρησης δεν υπάρχει ρήτρα Εθνικής Ασφάλειας, παρότι τα περισσότερα αεροδρόμια είναι καθοριστικής σημασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας. «Η μάχη σήμερα δίνεται από τους φορείς στο Δικαστικό επίπεδο, είπε ο Νότης Μαριάς. Από την πλευρά μας δίνουμε τη μάχη στην Ευρωβουλή και εκτός Ευρωβουλής μαζί με τα Κινήματα, για να σταματήσει η «γερμανοποίηση» των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας».

"Sponsored links"

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις