Νότης Μαριάς: Κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων σχεδίασαν οι δανειστές για να διαλύσουν τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας

Κανένα σχόλιο

Για την κατακρεούργηση των αγροτικών επιδοτήσεων από τις διατάξεις της νέας ΚΑΠ και τα προβλήματα που δημιουργούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας μίλησε στην εκπομπή «Φωνή του Αγρότη» στο Center Tv της Καβάλας στις 17 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

«Είχα καταγγείλει από καιρό, είπε ο Ευρωβουλευτής, ότι σχεδιάζουν κατάσχεση των αγροτικών επιδοτήσεων με στόχο να διαλύσουν τον πρωτογενή τομέα. Είχα επισημάνει ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης οι επιδοτήσεις δίνονται για να στηριχθεί η παραγωγή και κατά αυτή την έννοια θα έπρεπε να θεωρούνται ακατάσχετες. Εν τούτοις, έφτιαξαν ένα νομοθετικό πλαίσιο σε σχέση με τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, κι άφησαν Εφορίες, Ταμεία, Τράπεζες κι άλλους να «βάλουν στο χέρι» τις επιδοτήσεις των αγροτών».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη σφαγή των αγροτικών ενισχύσεων ο Νότης Μαριάς είπε ότι περίπου 90.000 αγρότες έμειναν για πρώτη φορά χωρίς επιδότηση. Αφορμή το γεγονός ότι δικαιούνταν ποσά μικρότερα των €250, που η νέα ΚΑΠ τα θεωρεί «ασήμαντα» και δεν τα δίνει καν, παρά την αναντίρρητη σημασία που έχουν στη φτωχοποιημένη Ελλάδα των μνημονίων.

"Sponsored links"

«Με διάφορα τρυκ πέταξαν ένα μεγάλο αριθμό παραγωγών εκτός κριτηρίων» είπε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής εξηγώντας ότι πολλοί παραγωγοί «κόπηκαν» είτε διότι τους ζήτησαν διάφορα έγγραφα που δεν μπορούσαν να έχουν αυτή τη στιγμή, είτε γιατί ήταν νέοι αγρότες που τέθηκαν εκτός ενισχύσεων, είτε γιατί είχαν μικρές καλλιέργειες που πλέον δεν επιδοτούνται (κάτω από 4 στρέμματα

«Αυτά που συμβαίνουν δημιουργούν μία κατάσταση ασφυκτική, είπε ο Νότης Μαριάς. Έθεσα –συνέχισε- ήδη το θέμα 3 φορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ακουστεί η φωνή των αγροτών μας.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Νότη Μαριά στο βίντεο που ακολουθεί

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις