Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση αποζημίωση από την Κομισιόν των συγγενών των χιλιάδων Ελλήνων που αυτοκτόνησαν λόγω μνημονίου

Κανένα σχόλιο

Να αποζημιώσει τους συγγενείς των χιλιάδων συμπατριωτών μας που αυτοκτόνησαν λόγω την μνημονιακής λιτότητας καλεί την Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 03/02/32015 στην Ευρωβουλή, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής σύμφωνα με Έρευνα Ελλήνων και Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στη Βρετανική ιατρική επιθεώρηση BMJ Open τα περιστατικά των αυτοκτονιών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 1/3 λόγω των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από την τρόικα και την μνημονιακή Ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2011.

Η Έρευνα φέρει τον τίτλο: ”The impact of economic austerity and prosperity events on suicide in Greece: a 30-year interrupted time-series analysis”, περιγράφει τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία για αυτοκτονίες στην Ελλάδα από το 1983 έως το 2012 και επισημαίνει ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά μέσο όρο 35,7% στους μήνες που ακολούθησαν τον Ιούνιο του 2011 σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων μηνών.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με το Νότη Μαριά από την παραπάνω Έρευνα προκύπτει ξεκάθαρα ότι η ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα οφείλεται στις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας.

Γι αυτό λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ρωτά την Κομισιόν ως μέλος της τρόικας εάν επιμένει στη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει με τα μνημόνια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα καλεί την Κομισιόν να αποζημιώσει τους συγγενείς των χιλιάδων Ελλήνων συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν λόγω των πολιτικών λιτότητας που επέβαλε η τρόικα.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live