Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

Κανένα σχόλιο

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη διαμήνυσε μιλώντας χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η «μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ψήφισε πριν μερικές μέρες ένα ακόμα επαίσχυντο νόμο με προαπαιτούμενα που απαιτούσαν η τρόικα και οι δανειστές. Κύρια αιχμή του νόμου ήταν τα κόκκινα δάνεια.  Οι Ελληνικές τράπεζες με τις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν θα έπρεπε να είχαν ήδη από καιρό διαγράψει πολλά κόκκινα δάνεια διότι έλαβαν κεφάλαια γι’ αυτό το σκοπό».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Αντί γι’ αυτό η εφαρμογή των ρυθμίσεων του συγκεκριμένου νόμου θα οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατοικιών Ελλήνων δανειοληπτών και τα διεθνή κερδοσκοπικά πιστωτικά ιδρύματα, τα διάφορα funds και τα κοράκια θα βάλουν στο χέρι τα σπίτια των Ελλήνων. Τέτοιο νόμο δεν είχαν καν τολμήσει να ψηφίσουν ούτε οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτό ακριβώς δυστυχώς ψήφισε η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ”.

"Sponsored links"

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Οι Έλληνες πολίτες θα παλέψουμε ειρηνικά και δημοκρατικά και δεν θα επιτρέψουμε κανένας συμπατριώτης μας να χάσει το σπίτι του, όπως συμβαίνει στην Ισπανία.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Κανένα σπίτι στα κοράκια».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις