20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νότης Μαριάς: Στον ΟΠΕΚΕΠΕ πετάει το μπαλάκι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταβολή μειωμένων εξισωτικών αποζημιώσεων έτους 2014 στους Έλληνες κτηνοτρόφους

Ημερομηνία:

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ πετάει τελικά το μπαλάκι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταβολή μειωμένων εξισωτικών αποζημιώσεων έτους 2014 που έλαβαν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι.

Αυτό προκύπτει από την Απάντηση του Επίτροπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Hogan στη δεύτερη σχετική Ερώτηση που υπέβαλε στις 26/01/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Aντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς με την οποία ζητούσε την αποκατάσταση των αδικιών που προέκυψαν για άλλη μια φορά σε βάρος των φτωχοποιημένων από το μνημόνιο Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Συγκεκριμένα στην Απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου επισημαίνεται ότι ο ορισμός των μόνιμων βοσκοτόπων στο ελληνικό σύστημα στήριξης δεν ήταν σύμφωνος με τους κανόνες της Επιτροπής κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 στοιχείο γ του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1120/2009 της Επιτροπής.

Έτσι η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4264/2014 προσάρμοσε τον ορισμό των μονίμων βοσκοτόπων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικαιροποίησε το σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων (ΣΑΑ).

Αυτό όμως, παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «οδήγησε στη μείωση των επιλέξιμων βοσκότοπων γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των καταβαλλόμενων εξισωτικών αποζημιώσεων».

Και ο κ. Hogan καταλήγει ρίχνοντας το μπαλάκι στον ΟΠΕΚΕΠΕ τόσο για το ύψος των καταβαλλομένων εξισωτικών αποζημιώσεων όσο και για τις σχετικές καθυστερήσεις καταβολής τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...